enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AFET BÖLGESİNDE YAPILACAK YARDIMLARI AÇIKLADI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AFET BÖLGESİNDE YAPILACAK YARDIMLARI AÇIKLADI
31 Temmuz 2021 16:54
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da afet bölgesinde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Acil ihtiyaçlar için 50 milyon lira gönderildi. Vergi, SGK primi, tarım ve ziraat borçları ertelenecek.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manavgat’taki yangın bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Yangından etkilenen tüm bölgeler afet bölgesi oldu. Bir yıl içinde afet bölgesindeki evler, ahırlarıyla yeniden inşa edilecektir.

Acil ihtiyaçlar için 50 milyon lira gönderildi. Vergi, SGK primi, tarım ve ziraat borçları ertelenecek.

Türkiye’nin orman varlığını artırmış bir yönetim olarak, yanan her yeri daha fazlasıyla tekrar ağaçlandırmak en başta gelen görevimizdir. Anayasa’mızın 169. maddesine göre, yanan alanlar başka amaçla kullanılamaz ve tekrar ağaçlandırılır.

Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına müsaade etmeyecek, her türlü zararlarını karşılayacağız.

Orman teşkilatımızla ülke genelinde 4 bin 300 araç ve 21 binin üzerinde personel görev yapmaktadır. Yeni teknolojiye sahip amfibi uçaklar, gelişmiş helikopterlerimiz sayesinde yangınla mücadelede filomuzdaki zafiyeti ortadan kaldırmaya çalıştık.

Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi uzun yıllardır bu görevi yürüten THK’nin filosunu ve teknolojisini yenileyememiş olmasıdır.

Bu vatanı ateşe verecek kadar ülkemize milletimize ihanet içine girenler varsa onların yakasına yapışıp en ağır şekilde cezalandırılmalarını sağlamak boynumuzun borcudur.

Uluslararası kuruluşların değerlendirmelerine göre bölgemizde yangınlara en hızlı ve etkin müdahaleyi yapan ve en az zarar gören ülkeler arasında ilk sırada yer alıyoruz.

Orman teşkilatımız dünyanın en iyilerinden kabul edilir. Herkesi, şehitler verme pahasına ormanlarımızı koruyan bu teşkilatın mücadelesine saygı duymaya davet ediyorum.

Ayrıntılar geliyor…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.