enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
ALTIN
2.326,16
BIST
9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BAKAN PAKDEMİRLİ ORMAN YANGINLARIYLA İLGİLİ SON DURUMU PAYLAŞTI

BAKAN PAKDEMİRLİ ORMAN YANGINLARIYLA İLGİLİ SON DURUMU PAYLAŞTI
1 Ağustos 2021 16:06
A+
A-

Orman Genel Müdürlüğü Türkiye’nin çeşitli noktalarında etkili olan 107 yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Öte yandan, Bakan Pakdemirli sabah saatlerinde Twitter’dan yaptığı açıklamada Antalya Gazipaşa ve Mersin Silifke’de 2 yangının daha kontrol altına alındığını duyurdu. Pakdemirli, son olarak Bodrum’daki yangının da kontrol altına alındığını açıkladı.

Orman Genel Müdürlüğü Türkiye’nin çeşitli noktalarında etkili olan 107 yangının kontrol altına alındığını bildirdi. Muğla’ya gelen Bakan Pakdemirli ise, Marmaris Değirmenyanı mevkisindeki Yangın Yönetim Merkezi’nde son durumla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya ve Muğla’da hem teknik incelemelerde bulunduğunu, hem vatandaşla buluştuğunu söyledi.

Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Muğla ve Marmaris’teki tüm yangınları inceleme, bunlar üzerinden konuşma hem de yangın sonrasında başta AFAD olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı iş ve işlemleri konuşma fırsatının olduğunu dile getirdi.

Marmaris’teki yangına müdahalenin devam ettiğini anlatan Pakdemirli, “Marmaris’teki yangına 3 uçak, 9 helikopter, 146 arazöz, 20 su tankeri, 8 dozer ve 529 personelle müdahale ediyoruz. Aktif sahada tüm teknolojiyi kullanan bir kurumuz. Tahmin ediyorum kamuda bizim kadar başka teknolojiyi kullanan kurum da yoktur.” diye konuştu.

Bakan Pakdemirli, twitter hesabından orman yangınlarıyla ilgili en son durumu paylaştı: 111 yangın kontrol altında, 3 ilde 6 yangın devam ediyor…

“An itibariyle devam eden yangınlara 13 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ile yaklaşık 4800 personel müdahale ediyor.”

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.