enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3292
EURO
35,0378
ALTIN
2.280,52
BIST
8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

SON DAKİKA… MARMARİS’TEKİ YANGINLAR TAMAMEN SÖNDÜRÜLDÜ!

SON DAKİKA… MARMARİS’TEKİ YANGINLAR TAMAMEN SÖNDÜRÜLDÜ!
6 Ağustos 2021 12:33
A+
A-

Türkiye’nin birçok bölgesinde devam eden yangınlarla mücadele sürerken yeni gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor. Muğla’nın Milas ilçesindeki yangında, rüzgarın yön değiştirmesiyle birlikte Gürceğiz Mahallesi alevlere teslim oldu. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Ateş termik santrale doğru yönelebilir.” dedi. Güzel haber ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan geldi. Bakan Ersoy, Marmaris’teki yangınların tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.

28 Temmuz’da birçok bölgede aynı anda başlayan, yoğun olarak Ege ve Akdeniz olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasını esir alan yangınlar devam ediyor. Özellikle Manavgat ve Muğla’da yoğunlaşan yangınlara müdahale hem havadan hem de karadan sürüyor.

İşte saat saat yangınlarda yaşananlar

12.15 BAKAN ERSOY: MARMARİS’TEKİ YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Marmaris’teki orman yangınıyla ilgili “Bölgedeki yangınlar tamamen kontrol altına alındı ve söndürüldü. Soğutma çalışmalarına devam ediliyor. El birliğiyle yeni bir Marmaris hikayesi yazarak bunu hızlı şekilde hayata geçireceğiz.” dedi.

11.00 MANAVGAT’TA YANGINLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya sınırlarında 14 farklı noktada devam eden yangını söndürme çalışmaları, gece gündüz devam ediyor. Yangın, yerleşim yerlerinden uzakta ve sarp vadilerde sürüyor, alevlerin etkisini yitirdiği pek çok noktada da soğutma çalışması yapılıyor. Hava müdahalesiyle günde 1650 sorti yapılan bölgede, rüzgarın hızının azalmasıyla yangının bugün kontrol altına alınması bekleniyor.

10.50: OGM’DEN YANGINLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin özellikle güney kesimlerini etkisi altına alan orman yangınlarının son durumuna ilişkin şu bilgilere yer verdi: Saat 09.45 itibariyle 28 Temmuz-6 Ağustos 2021 tarihleri arasında, Türkiye’de meydana gelen 208 adet orman yangınının 196’sı devletimizin tüm imkanları seferber edilerek kontrol altına alınmıştır.

10.15: KÖYCEĞİZ’DE BİR BÖLGE DAHA BOŞALTILDI

Köyceğiz’de bir haftayı aşkın süredir söndürülemeyen yangın Sazak ve Çayhisar Mahallesi’nde gece boyunca devam etti. Son alınan karar ile Çayhisar’a bağlı Çöğenli Yaylası için de boşaltma kararı alındı. Boşaltılan ve yangının etkili olduğu mahallelerden Çayhisar’da yaşayan 63 yaşındaki Düriye Korkut, “Bu yaşım oldu köyümüzde böyle bir yangın görmedim” dedi.

İlçede günlerdir devam eden yangın nedeniyle Zeytinalanı Mahallesi Taşdibi mevkii, Pınar Mahallesi Ören mevkii, Çayhisar Mahallesi, Sazak Mahallesi boşaltılmıştı.

09.59: 196 YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı, 208 yangından 196’sının kontrol altına alındığını belirtti.

09.24: DENİZLİ BULDAN’DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Denizli’de hafta başından bu yana üç ayrı büyük yangının çıktığı Buldan ilçesindeki yangın, vatandaşın da gayretiyle kontrol altına alındı.

01.47: GÜRCEĞİZ MAHALLESİ ALEVLERE TESLİM OLDU! “ATEŞ TERMİK SANTRALE YÖNELEBİLİR, DURUM ÇOK CİDDİ”

Muğla’nın Milas ilçesindeki yangında, merkeze 28 kilometre uzaklıktaki 150 nüfuslu Gürceğiz Mahallesi, rüzgarın yön değiştirmesiyle gece yarısı alevlere teslim oldu. Mahallede birçok ev alevler içerisinde kaldı. İlerleyişi bir türlü engellenemeyen ve geniş alana yayılan yangın Gürceğiz Mahallesinin ardından Bayır Mahallesini tehdit etmeye başladı.

Gece yarısı itibariyle yangında 7’nci güne girilirken, günlerdir söndürme çalışmalarını ve alevlerin seyrini sahada takip eden Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, endişesini dile getirdi. Durumun çok ciddi olduğunu ifade eden Başkan Tokat, geniş bir hat üzerinde yayılan yangının Yeniköy Termik Santrali’ne yöneldiğini kaydetti. Başkan Tokat, “Gürceğiz Mahallesini ciddi olarak kaybetmiş durumdayız. Ateş termik santrale doğru yönelebilir. Burada durum çok ciddi” açıklamasını yaptı.

Santralde ise olası bir yangına karşı önlemler alındı. Helikopterler havadan kontrol sağlarken, itfaiye araçları ve Emniyet’e ait TOMA araçları santral nizamiyesinde ve içerisinde hazır bekliyor. Santral içerisine çok sayıda iş makinesi ve kamyon girerken, olası bir yangının santrale sıçramaması için hendek kazılıp tahkimat yapılacağı öne sürüldü.

00.53: MUĞLA’DA YANGININ TEHDİT ETTİĞİ BİR YERLEŞİM YERİ TAHLİYE EDİLDİ

Kavaklıdere ilçesinde üç gün önce başlayan ve Menteşe ilçesine ulaşan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi Yumaklı mevkisindeki yerleşim yerinde yaşayanlar, ekipler tarafından uyarıldı. Tahliye için yapılan anonsların ardından bazı vatandaşlar kendi araçlarıyla bölgeden ayrıldı. Aracı olmayan vatandaşların tahliyesi de ekipler tarafından sağlandı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

00.35: ADANA’NIN SAİMBEYLİ İLÇESİNDEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Adana’nın Saimbeyli ilçesi Aksaağaç Mahallesi’nin dağlık alanlarına düşen yıldırım sonucu çıkan orman yangını, ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışması devam ederken, yangında zarar gören alanın ise gün aydınlanınca belirleneceği öğrenildi.

00.21: MUĞLA’NIN MENTEŞE İLÇESİNDE ORMAN YANGINI

Karşıyaka Mahallesi Düzen mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye 5 arazöz, iş makineleri, itfaiye ekipleri ile 5 TOMA ve yangın söndürme işçileri sevk edildi. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.