enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,51
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘HÜLYA AVŞAR’I SİNEMAYA BEN GETİRDİM’

‘HÜLYA AVŞAR’I SİNEMAYA BEN GETİRDİM’
8 Ağustos 2021 16:08
A+
A-

Yönetmen, yapımcı ve senarist Kaya Ererez, TRT ekranlarında Hülya Koçyiğit’in sunuculuğunu üstlendiği ‘Film Gibi Hayatlar’ programının bu haftaki konuğu oldu. Yeşilçam dönemine dair samimi açıklamalarda bulunan Kaya Ererez, “Hülya Avşar’ı sinemaya ben getirdim sayılır” sözleri ile dikkatleri üzerine çekti.

Hülya Koçyiğit’in “Film Gibi Hayatlar” programının bu haftaki konuğu, yönetmen, yapımcı ve senarist Kaya Ererez oldu. Yeşilçam döneminden bahseden Ererez, şunları söyledi:

“Yeşilçam döneminde öyle işler yapıyorduk ki şimdiye göre çok farklı, teknikten çok yoksun, her şeyi bireysel kuvvetlerimizle yaptığımız işlerdi… Set işçisinden, rejisörüne, oyuncusuna hepimiz taşın altına elimizi koyarak, hepimiz birbirine yardım ederek işi bugünlere getirdik. Aile olmuştuk. Film bittiği zaman üzüldüğümüz zamanlar oluyordu.

Şimdinin teknik imkanları yoktu. Tahta şaryoların altına sabun koyarlardı, su döküp öyle kaydırırlardı. Batı o gün bizim çalıştığımız kameraları çöpe atalı yirmi sene olmuş. Harika kameralar çıkmış ama bizde yok. Film de gelmiyordu.

‘Hülya Avşar’ı sinemaya ben getirdim sayılır.’ diyen Kaya Ererez, sözlerine şu şekilde sürdürdü: “Yapımcı olarak bir film yapacaktım. Kadir Yurdatap’la da ortak filmlerimiz vardı. ‘Arkadaş Film’ diye bir şirket kurduk. Kadir, ünlü şarkıcı bir kadını oynatacaktı.İçime de pek sinmiyordu ama yalnız Osman Seden çekecekti filmi. Bir akşam bana ‘Televizyonda bir kız gördüm, tacı da elinden alınmış. Kaya kız çok güzel.’ dedi. Ben seyrettim ve ben de beğendim. Ofise çağırdık. Geldi, oturduk, konuştuk. Osman amcayla deneme filmlerini çektik. ‘Osman amca’ dedim bu oynayacak. Herkes ‘Tamam’ dedi. O Hülya Hanım’ın hemen hemen ilk filmi.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.