enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3582
EURO
34,9598
ALTIN
2.324,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU: TEST ZORUNLU OLACAK!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU: TEST ZORUNLU OLACAK!
19 Ağustos 2021 20:01
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik toplantı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Yangın ve sel felaketleri nedeniyle ertelenen Kabine toplantısı saat 13.50’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde başlamıştı. Kabine toplantısı 5 saat 20 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Bir aylık bir aranın ardından tekrardan Kabinemizi topladık. Ülkemizde 2021 yılında 54 farklı ilde çıkan yangınlar yaklaşık 150 bin hektarı etkilemiştir. Yangınlara karşı devletimiz ilk andan itibaren tüm imkanlarıyla mücadele vermiştir. Sadece 28 Temmuz’dan sonra başlayan yangınlarda 72 bin dekar dikili alan zarar görmüştür. Yangınların en yoğun olduğu dönemde Türkiye’ye yardım gönderen ülkelere şükranlarımı sunuyorum.

Yangınlar sırasında hayatını kaybedenlerin acısı yüreğimizi yakıyor. Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımıza en geç bir yıl içinde yeni konutları teslim edilecektir. Yanan ormanlarımız tekrar canlandırılacak, kesinlikle başka bir amaç için kullanılmayacaktır.

Afet bölgesi ilan edilen yerlerdeki vatandaşlarımıza birçok erteleme sağladık. Böylesi afetlere karşı daha hazırlıklı olunmasını sağlayacağız.

SEL FELAKETİ
Sel felaketinin ardından tüm kurumlarımız harekete geçmiştir. Sel suları altında kalan yerlerdeki vatandaşlarımız hava ve kara araçlarıyla güvenli bölgelere taşınmıştır. Bir yandan arama tarama bir yandan hasar tespit çalışmaları tüm hızıyla sürmektedir. Sel felaketinden sonra yeniden yapılacak evlerin projeleri hazırdır. Yakında inşasına başlıyoruz. Selden etkilenen 3 ilde toplam 970 konut ve 100 köy evinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu belirlendi. 4 ayrı sanayi sitesi de tekrar inşa edilecektir.

En büyük üzüntümüz can kaybımızın çok olmasıdır. Şu ana kadar 78 vatandaşımızın cenazesine ulaşılmıştır. Sellerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Vatandaşlarımızı sel baskınlarına karşı dikkatli olmaya kurumlarımızı tedbirleri artırmaya davet ediyorum.

Sel felaketinin izlerinin silinmesi için AFAD bünyesinde bir yardım kampanyası başlattık. Biz de bakanlarımız ve diğer çalışma arkadaşlarımızla birlikte 7 milyon 430 bin liralık bir katkıyla bu kampanyaya iştirak etme kararı aldık.

Afetler konusundaki ihtisas kurumumuz AFAD’ı daha da güçlendireceğiz.

Milletimizi, nasıl terör örgütlerinin, darbe heveslerinin, istiklalimize ve istikbalimize göz diken alçakların, ekonomimize tuzak kuranların tasallutuna bırakmadıysak, tabii felaketler karşısında da yalnız bırakmayacağız.

Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için verdiğimiz mücadeleye destek veren her vatandaşıma şükranlarımı sunuyorum.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE
Toplam aşı sayısında 87 milyonu geçerek ülkemizin nüfusunu çoktan geride bıraktık. Aşıya tereddütle yaklaşanları görüyoruz. Aşı meselesi gönüllülük hususuyla devam ediyoruz öyle de devam edeceğiz. Aşı dışında başka bir korunma yöntemi bulunmuyor. Vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz.

Eylül ayında okullarına kavuşmayı bekleyen öğrencilerimizin geleceği bu konuda kat edilecek mesafeye bağlı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.

AŞI OLMAYAN ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ YENİ KARAR
Okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitime geçmesiyle birlikte aşı olmayan okul çalışanı ve öğretmenlerden haftada iki kez düzenli PCR testi isteyeceğiz.

Aşı olmayan üniversite öğrencilerimizin ve üniversite çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.