enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3234
EURO
35,0716
ALTIN
2.282,24
BIST
9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

USTA SANATÇI FERHAN ŞENSOY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

USTA SANATÇI FERHAN ŞENSOY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR
2 Eylül 2021 13:21
A+
A-

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün sabaha karşı hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun efsane ismi Ferhan Şensoy için ilk tören Galatasaray Lisesi’nde düzenledi.

Şensoy’un cenazesi törenin ardından Beyoğlu Ses Tiyatrosu’na getirildi. Usta sanatçının cenazesi burada sınırlı katılım ile tertip edilecek törenin adından, Teşvikiye Camii’nde kılınacak ikindi namazına müteakiben Zincirlikuyu Kabristanlığı’na defnedilecek.

Ferhan Şensoy, iki gün önce İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmişti. Şensoy, Ses Tiyatrosu’ndan önce bir süre öğrenim gördüğü Galatasaray Lisesi’ne getirildi. Kızları Derya ve Ferhan Şensoy, gözyaşlarına boğuldu.

SON KEZ SES TİTAROSU’NDA
Usta sanatçı için ilk tören Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşti. Ferhan Şensoy’un kızları Derya Şensoy ve Müjgan ferhan Şensoy, törende gözyaşlarına boğuldu. 70 yaşında hayata veda eden tiyatrocu için Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda tören düzenleniyor.

BABASINA BÖYLE VEDA ETTİ

Anma töreninde konuşan Müjgan Ferhan Şensoy, “Annemden sonra konuşmak biraz zor olacak. Zaten o kadar güç ki burada böyle durmak. Ayağımın altındaki halıya, perdelere, şuradaki kulise rağmen. Ne söylesem eksik kalacak. Size babamı anlatmaya kalkamam, onu az benim kadar tanıyorsunuz. Babamı ne kadar sevdiğimden bahsetsem eminim hepiniz benim kadar ayrı ve özel olarak seviyorsunuz. Küçükken bu sevgiyi paylaşmak zorlardı beni. Onu en çok benim sevdiğimi ispat etmeye uğraşırdım. Birkaç gündür ve şu an burada dururken bu sevgiyi sizlerle paylaşmak ve bölüşmek yüreğimi biraz olsun hafifletiyor. Bir insanın tüm benliği ve sahiciliğiyle gerçekleştirmesi ve bundan bir an bile şüphe duymaması… Ölümden hiç korkmadı babam. Yaşamını anlamlı kılmaya kıymet verdi. Sayısız insanın aklına, kalbine ve fikrine ektiklerine bakınca anlıyorum ki hayat tam olarak böyle bir inatla yaşanır” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.