enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
ALTIN
2.296,88
BIST
9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

KORONAVİRÜSTEN SONRA YENİ SALGIN ALARMI!

KORONAVİRÜSTEN SONRA YENİ SALGIN ALARMI!
7 Eylül 2021 10:28
A+
A-

Koronavirüs salgınından ABD’nin ardından en çok etkilenen ikinci ülke olan Hindistan’da yarasa kaynaklı Nipah virüsü alarmı verildi. Virüs nedeniyle 12 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybederken, 188 temaslı kişi tespit edildi.

Koronavirüs salgını tüm dünyada devam ederken Hindistan’da yeni bir salgın alarmı verildi. Özellikle Hindistan’da çıkan Delta varyantı sonrası dünya genelinde vaka sayıları ciddi artış gösteriyor. Dünya henüz koronavirüs ve varyantlarının yarattığı şoku atlatamadan yine Hindistan’dan gelen bir haber ile sarsıldı. İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, Hindistan’ın Kerala eyaletinde 12 yaşındaki çocuk, yarasa kaynaklı Nipah virüsü yüzünden hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden çocuk ile temaslı 188 kişi tespit edildi, bu kişilerden 20’si ise ‘yüksek riskli’ olarak sınıflandırıldı. Bu 20 kişinin Kozhikode Tıp Fakültesi’ne gönderileceği belirtildi. Uzmanlar diğer temaslı kişilerin ise evlerinde kendilerini tecrit etmelerini istedi.

Nipah, Kovid-19’dan 75 kat daha ölümcül olduğu için dünyanın en tehlikeli virüslerinden biri olarak kabul ediliyor. İlk defa 1990’ların sonlarında Malezya’daki domuz çiftliklerinde görülen salgın ateş, baş ağrısı, kas ağrısı (miyalji), kusma ve boğaz ağrısı gibi grip benzeri belirtiler ile kendisini belli ediyor.

TEDAVİSİ VAR MI?

Nipah virüsünün insanlar ya da hayvanlar için herhangi bir tedavi ya da aşı mevcut değildir. İnsanlar için birincil tedavi destekleyici bakımdır. Öte yandan Kovid-19 vakalarının sayısı 221 milyon 842 bine, hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyon 586 bine, iyileşenlerin sayısı 198 milyon 442 bine çıktı.

Vaka sayısı ABD’de 40 milyon 808 bini, Hindistan’da 33 milyon 57 bini, Brezilya’da 20 milyon 890 bini ve Rusya’da 7 milyon 30 bini geçti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.