enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

EDİS EUROVİSİON’A GÖZ KIRPTI

EDİS EUROVİSİON’A GÖZ KIRPTI
18 Eylül 2021 13:51
A+
A-

Beşiktaş’ta görüntülenen ve yurt dışına açılıp İngilizce albüm çıkarmak için Londra’ya gidecek olan Edis, Eurovision için yeşil ışık yaktı. “Bana teklif gelse yapabilirim” diye konuşan şarkıcı, bir dönem Eurovision’a katılma hayaliyle şarkı yazdığını itiraf etti.

Edis, klibini çektiği yeni single çalışmasındaki ‘Arıyorum’ adlı şarkısının çıkışını dostlarıyla Beşiktaş’taki bir mekanda kutladı. Şarkıcı, ilk kez farklı nameler ve arabesk tınıları içeren bir parça yaptığını anlattı.

“DİNLEYİNCE ŞAŞIRACAKSINIZ”
Hayranlarını şaşırtacağını ifade eden şarkıcı, “Tek parçalık bir single yaptım. Hiç üç gün süren klip setim olmamıştı. Aranjman da epey sürdü. Hiç okumadığım tarzda bir şarkı, benden öyle nameler duymadı dinleyenlerim. İçinde 90’lar Türkçe Pop havası var, biraz biraz arabesk var. İnanın dinleyince şaşıracaksınız” diye konuştu.

Edis, ‘Arabesk ya da sanat müziği albümü yapmayı düşünür müsünüz?” soru üzerine ise “Zaman ne gösterir bilmiyorum. Arabesk için öyle bir iki kez performansta bulundum ama benim alanım değil, eğitim bu yönde değil, dinlemeyi seviyorum” açıklamasında bulundu.

“TEKLİF GELİRSE YAPABİLİRİM”
Şarkıcı, Türkiye’nin Eurovision’da olması gerektiğini ve bu konuda teklif gelirse yapabileceğini anlatıp yıllar önce uluslararası yarışma için bir şarkı yaptığı itirafında bulunup “Büyük cesaret bence bana teklif gelse ben de yapabilirim. Çocukluğumda çok izledim ve sevdim Eurovision’u, müzikle ilgilenenler için doyurucu bir platform…”

“Yaptığınız bir şarkıyı bazen orayı hayal ederek bile yapabiliyorsunuz, Dudak diye bir şarkım var, bir gün katılırsak diye yazmıştım bu parçamı. Katılamadığımız için ben üzgünüm, uluslararası bir yarışmada olmalıyız ülke olarak. Sertab Erener’in birinci olduğu gün en mutlu olduğum zamanlardan biriydi” ifadelerini kullandı.

“İLHAMIN NEREDEN GELECEĞİ BELLİ OLMUYOR”
“Klibin bazı sahnelerini açık alanlarda ve metroda çektiklerini belirten Edis, bazı Türk şarkıcıların, yabancı starların kliplerinden esinlenmesini komik bulduğunu ifade edip şöyle konuştu: Önemli olan onu imitasyona dönüştürmemek, ilhamın nereden geleceği belli olmuyor…”

“Bugün başka bir yurtdışı klipten bazen herhangi bir görüntü de size ilham verebilir. İmitasyon komik ve anlamsız. Yapmamak lazım onları benim başıma umarım gelmemiştir, bilinçli bir şekilde yaptığım bir konu olmadı hiç bir zaman.”

“ALEYNA İLE KOALİSYON YAPIYORUZ”
Şarkıcı ayrıca ekim ayından sonra İngilizce albüm çıkarmak için hem Londra’ya hem de Los Angelas’a gideceğini ve kimsenin kendisine hayal satmadığını anlatıp “Üç dört ay kadar Türkiye’de olmayacağım. Arada gidip geleceğim. İngilizce albümüm için Los Angeles ve Londra’da olacağım. Aynı şirketteyiz Aleyna ile o da güzel gidiyor, onun şarkılarını dinliyorum o da benimkileri dinliyor, koalisyon yapıyoruz…”

“Ben de altı aydır çalışıyorum şarkılarım güzel, profesyonel bir ekip var, sıradan insanlarla çalışmıyoruz, birileri bize hayal vaat etmiyor. Sonuçta o şirketten yatırım almak kolay değil, bu konuda bazen üstümüze geliniyor eleştiriler olacaktır ama bu aşama bile kıymetli. Olacağına inanıyorum yoksa bu işe girmem” diye konuştu.

“HER ELEŞTİRİ BAŞIM ÜSTÜNE”
Edis, eleştirilere açık olup olmadığı sorusu üzerine arkadaşı Aleyna Tilki’den örnek verip “Ben hayatımda onun kadar eleştirilmedim, başıma gelirse nasıl hissederim bilmiyorum, o bu konuda güçlü biri. Ben hep kendimi güvenli sularda ilerlettim. Her eleştiri başım üstüne, zorla kendimi sevdirecek ya da beğendirecek halim yok” yanıtını verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.