enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5997
EURO
34,7830
ALTIN
2.495,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMA: “KAÇACAK YERİ KALMADI…”

KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMA: “KAÇACAK YERİ KALMADI…”
23 Eylül 2021 12:17
A+
A-

Oxford aşısının yaratıcısı Prof. Dame Sarah Gilbert, koronavirüs salgını ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gilbert, virüsün kaçacak bir yerinin kalmadığını ve daha ölümcül bir varyanta dönüşme olasılığının olmadığını belirtti.

Oxfordaşısının arkasındaki lider bilim insanı, Dame Sarah Gilbertvirüsün gidebileceği pek fazla yer kalmadığı için Covid’in çok daha ölümcül bir varyanta dönüşmesinin olası olmadığını söyledi. Dame Sarah Gilbert’e göre, virüsler bir popülasyona yayıldıkça zamanla daha az öldürücü olma eğiliminde.

SOĞUK ALGINLIĞI GİBİ OLACAK

Çarşamba günü varyantlar hakkında bir Kraliyet Tıp Derneği web seminerinde konuşan Dame Sarah, Covid-19’un sonunda soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan diğer mevsimsel koronavirüsler gibi olacağını iddia etti ve şunları söyledi;

VİRÜSÜN KAÇACAĞI YER KALAMDI

“Virüs tamamen mutasyona uğrayamaz çünkü sivri proteininin içine girebilmek için insan hücresinin yüzeyindeki ACE2 reseptörü ile etkileşime girmesi gerekir. Spik proteinini o reseptörle etkileşime giremeyecek kadar değiştirirse, hücrenin içine giremez. Bu yüzden virüsün kaçacak fazla yeri kalmadı. Normalde virüslerin daha kolay dolaştıkları için daha az öldürücü hale geldiklerini görüyoruz ve Sars-CoV-2’nin daha öldürücü bir versiyonuna sahip olacağımızı düşünmek için hiçbir neden yok.

YILLARDIR 4 FARKLI TÜRÜYLE BERABER YAŞIYORUZ VE FARKINDA DEĞİLİZ

Virüsün genetik kayması ile diğer tüm mevsimsel koronavirüslerde olduğu gibi popülasyonda kademeli olarak bağışıklık gelişecektir. Yani zaten üzerinde pek fazla düşünmediğimiz dört farklı insan koronavirüsüyle yaşıyoruz ve biz yıllardır onların farkında bile değiliz. Şuan düşünmemiz gereken şey, sürecin bağışıklığa gittiği süreçte ne tür önlemler almamız gerektiği.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.