enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

BAKAN ÖZER’DEN SON DAKİKA ‘YÜZ YÜZE EĞİTİM’ AÇIKLAMASI

BAKAN ÖZER’DEN SON DAKİKA ‘YÜZ YÜZE EĞİTİM’ AÇIKLAMASI
7 Ekim 2021 08:44
A+
A-

MEB son dakika…Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ‘Okulların kapatılacak mı?’ sorusuyla ilgili ‘Aynı kararlılıkla okullarımızı açık tutmaya çalışacağız. Öğretmenlerimizin iki doz aşı olma oranı bugün itibariyle yüzde 85’tir.’ ifadelerini kullandı. Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için imza töreninde konuşan MEB Bakanı, ‘Hedefimiz 2022 yılı sonunda mesleki teknik eğitim alan 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin asgari ücret alma imkanını getireceğiz.’ dedi.

Yüz yüze eğitimle ilgili MEB’den son dakika açıklaması! Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için imza töreni düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer canlı yayında duyurdu. Yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor. 9, 10 ve 11. sınıfları kapsıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘Amacımız öğrencilerimizin el becerilerini güçlendirirken aynı zamanda eğitimlerine devam ederken mezun olmadan da asgari ücret almalarını sağlamaktır. Hedefimiz 2022 yılı sonunda mesleki teknik eğitim alan 9, 10, 11. sınıf öğrencilerine asgari ücret alma imkanını getireceğiz.’ ifadelerini kullandı.

Medya sektörüne meslekte çağı yakalayan, donanımlı gençler yetiştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Demirören Medya işbirliğiyle Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruluyor.

Türk ve dünya medyasının geleceğine katkı sağlayacak yeni nesil gazetecilerin yetiştirilmesi için hayata geçirilen projenin imza töreni, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ve Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay’ın katılımıyla Pera Palace Oteli’nde gerçekleştirildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER’İN YÜZ YÜZE EĞİTİM VE OKULLAR İÇİN AÇIKLAMASI

“Bugün burada sizinle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biz okulların açık olmasını bir milli güvenlik meselesi olarak ifade ettik. Aynı kararlılıkla okullarımızı açık tutmaya çalışacağız. Öğretmenlerimizin iki doz aşı olma oranı bugün itibariyle yüzde 85’tir” ifadelerini kullandı.

Özer, sözlerine “Bu iş birliğiyle sektör temsilcileri mezunların kendilerine gelmelerini beklemiyor. Sektörün alanında uzmanlarının okullarda derslere girmesini sağlıyoruz. Artık akademik olarak başarılı öğrenciler mesleki eğitim liselerini tercih ediyor. Mesleki teknik eğitimde son 10 yılda tescili alınmış ürün sayısı 2,9 iken, 2021 yılında şu ana kadar 198 kadar patenti almış bulunuyoruz.” şeklinde devam etti.

Özer, “Bugün mesleki eğitimde iletişim alanında yeni bir sayfa açıyoruz. İş birliğimiz kapsamında Demirören Medya Lisesi’nde sizlerle birlikte öğrencilerimizi sektöre hazırlayacağız. Bu iş birliği alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu iş birliğine verdikleri katkılar için Demirören Medya Yönetimine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

MEB Bakanı şöyle devam etti:

Amacımız öğrencilerimizin el becerilerini güçlendirirken aynı zamanda eğitimlerine devam ederken mezun olmadan da asgari ücret almalarını sağlamaktır.

Hedefimiz 2022 yılı sonunda mesleki teknik eğitim alan 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin asgari ücret alma imkanını getireceğiz.” şeklinde devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.