enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
BIST
9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

WHATSAPP’IN YENİ ŞİFRELEME ÖZELLİĞİ YAYINLANDI

WHATSAPP’IN YENİ ŞİFRELEME ÖZELLİĞİ YAYINLANDI
15 Ekim 2021 16:17
A+
A-

WhatsApp, bulut yedeklemelerinde de artık uçtan uca şifreleme teknolojisi kullanacak. Yeni özellik, iCloud ve Google Drive için yayınlandı.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yoğun eleştiriler nedeniyle kullanıcılara yeni güvenlik özellikleri sunmaya başladı.

WhatsApp, 2014 yılında Facebook’a satılmış ve 2016 yılında uçtan uca şifreleme teknolojisi kullanmaya başlamıştı.

Bu teknoloji sayesinde WhatsApp mesajları, hem şirket tarafından hem de diğer kullanıcılar tarafından görüntülenemiyor.

ARTIK BULUT YEDEKLEMELERİNDE DE KULLANILIYOR
WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme özelliği, şu ana kadar bulut tabanlı yedekleme hizmetlerinde sunulmuyordu.

Google Drive ve iCloud gibi bulut tabanlı hizmetlerde yedeklemelerin güvenliği, sağlayıcı şirket tarafından kontrol ediliyordu.

WhatsApp, sohbetlerde sunduğu uçtan uca şifrelemeyi artık yedeklemelerde de sunmaya başladı.

Bu sayede artık kullanıcılar, bulut yedekleme yaparken WhatsApp sohbetlerinin korunduğundan emin olacak.

Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamalara göre geliştirilen yeni özellik, Google Drive ya da iCloud üzerinde yedeklenen sohbetler için yeni bir güvenlik katmanı oluşturacak.

Kullanıcılar, isteğe bağlı bu özellik sayesinde WhatsApp sunucularının dışında yedekledikleri sohbetleri şifrelemiş olacak.

DÜNYADA İLK
Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamalara göre, WhatsApp’ın kullanıma hazır hale getirilen özelliği, dünyada bir ilk olma niteliğinde.

Facebook CEO’suna göre, dünya üzerinde başka hiçbir mesajlaşma uygulaması, kullanıcılara bu tür geniş kapsamlı bir güvenlik katmanı sunmuyor. Zuckerberg, bu özelliğin kademeli halinde kullanıcılara sunulacağını belirtti.

BULUT İÇİN UÇTAN UCA YEDEKLEME NASIL AKTİF EDİLİR
WhatsApp uygulamasını açın ve Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği yolunu izleyin. “Uçtan Uca Şifrelenmiş Yedekleme” seçeneğine dokunduktan sonra kendinize bir parola oluşturmanız gerekiyor. Parola oluşturduktan sonra, yedeklerinizin uçtan uca şifrelenmesini bekleyin. Sohbet yedeklerine ulaşabilmeniz için bu parolayı unutmamanız gerekiyor.

“Uçtan Uca Şifrelenmiş Yedekleme” seçeneği henüz uygulamada yoksa, özelliğin size gelmesi için biraz daha beklemeniz gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.