enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4093
EURO
34,4389
ALTIN
2.487,06
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Koronavirüste İlaç Müjdesi!

Koronavirüste İlaç Müjdesi!
28 Ekim 2021 15:48
A+
A-

Koronavirüste ilaç müjdesi…. Antidepresan olarak kullanılan bir ilaç Kovid-19 hastalarının hastaneye yatışını yüzde 32 azalttı. Bu haber özellikle yüksek maliyetli tedavilerde zorlanan yoksul ülkeler için bir umut ışığı olabilir şeklinde yorumlandı.

Etken maddesi fluvoksamin olan Antidepresan ilacın yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) hastalarının hastaneye yatışlarını yüzde 32 azalttığı bildirildi.

“Lancet Global Health” dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, antidepresanların Kovid-19 hastaları üzerindeki etkisiyle ilgili çalışma yürüten bilim insanları, Brezilya’da yeni tip Koronavirüs ile enfekte olmuş 1500 kişiyi inceledi.

Çalışmada, deneklerin yarısından, evdeyken 10 gün boyunca günde iki kez 100 miligram fluvoksamin içeren ilacı kullanması istendi, kontrol grubuna ise plasebo verildi.

Uzmanlar, deneklerden hangisinin hastaneye gittiğini ya da hangilerinin acil serviste uzun süre kaldığını görmek için dört hafta boyunca hastaları takip etti.

Çalışmada, antidepresan ilacın, Kovid-19 hastalarının hastaneye yatışlarını yüzde 32, ilacı tolere eden hastalarda da ölümleri yüzde 91 azalttığı gözlendi.

Plasebo grubundaki 756 hastanın 119’unun Hastaneye Yatış ya da 6 saatten fazla acil durum gerektiren komplikasyonlar geliştirdiği gözlenirken, fluvoksamin kullanan 741 kişiden 79’u hastaneye başvurdu.

Araştırma ekibinde yer alan, McMaster Üniversitesinde görevli Dr. Edward Mills, fluvoksaminin Kovid-19 tedavisinde kullanılan ilaçlara göre çok daha ucuz olduğunu belirterek Dünya Sağlık Örgütünün öneride bulunması halinde birçok yoksul ülke için ilacın hazır olduğunu ifade etti.

Kovid-19 tedavisi için kullanılan yüksek maliyetli antikor tedavisine kıyasla 4 dolara satılan fluvoksaminin yoksul ülkeler için faydalı olabileceği belirtiliyor.

Kaynak: AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.