enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
ALTIN
2.325,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı!
30 Ekim 2021 17:48
A+
A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, İBB’nin düzenlediği konserler, programlar, etkinlikler özel şovlar ve sergilerle coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) damga vurdu. İBB’nin gün boyu gerçekleştirdiği programlarla İstanbullular doyasıya eğlendi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları bir kez daha saygıyla hatırlandı.

HEYECAN DORUĞA ÇIKTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Volkswagen Arena’da İstanbullularla buluştuğu kutlamada Kenan Doğulu ve Mahmut Orhan sahne aldı. Cumhuriyet Bayramı’nda özel repertuarı, dansçıları, özel ışık ve görsel şovuyla sahne alan Kenan Doğulu, konserde 10.Yıl Marşı’nı 40 kişilik özel koro eşliğinde seslendirdi. Canlı elektronik performansıyla Mahmut Orhan da İstanbullulara eşsiz dakikalar yaşattı. Gecede müzisyen Rahman Altın’ın bestesi ve tanınan oyuncuların katılımıyla senfonik müziğin performans sanatı ile buluştuğu özel bir gösteri düzenlendi.

MEYDANLAR DOLDU

Kentin meydanları, sevilen sanatçıların özel repertuvarlarıyla verdikleri konserlere ev sahipliği yaptı. İstanbulluları meydanlarda bir araya getiren etkinliklerden bazıları şöyleydi:

Ziynet Sali, Üsküdar Meydanı’nda

Patron, Bağcılar Meydanı’nda.

Yüzyüzeyken Konuşuruz, Kadıköy İskele Meydanı’nda

Melike, Şahin Topkapı Şehir Parkı’nda

Ezgi Eyüboğlu, Ümraniye Dudullu Metro’da

Ceza, Avcılar Meydan İspark Açık Otoparkı’nda

MÜZE GAZHANE ÖZEL PROGRAMI

Yeni işlevi ve yepyeni konseptiyle İstanbulluları ağırlayan ‘Müze Gazhane’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hem çocuklar hem de yetişkinler için özel etkinlikler düzenlendi. Türkiye’nin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev de hayranlarına özel repertuvarını sundu.

Öte yandan 29 Ekim günü 11.00’de özel atölyelerle başlayan etkinlikler; konserler, sergiler ve dans gösterileriyle gün boyu sürdü.

‘KÜLTÜR İNSANI ATATÜRK’ SERGİSİ

‘Maksem/ Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’ uzun bir ayrılığın ardından özel bir sergi ile kapısını açtı. 29 Ekim-21 Kasım 2021 tarihlerinde ziyarete açık olacak sergide; Atatürk’ün hayata geçirdiği devrimlerin, kültür sanat ve eğitim alanlarında yarattığı etkileri, arşivlerde yer alan fotoğraflarla anlatılacak.

TARİHİ İSTASYONDA ÖZEL SERGİ

Bunların yanı sıra İETT çalışanları tarafından hazırlanan ‘Ata’nın En Büyük Mirası’ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sergisi Karaköy ve Beyoğlu Tünel istasyonlarında ziyarete açıldı. Sergide Atatürk’ün katıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından tarihi anlar yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.