enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Koronavirüs Tedavisinde Yeni Dönem!

Koronavirüs Tedavisinde Yeni Dönem!
7 Kasım 2021 07:08
A+
A-

Koronavirüs tedavisinde dünyada artık son dönemece girildi. Prof. Dr. İsmail Balık, koronavirüs ilacının Türkiye’de de denendiğini belirterek önemli bilgiler paylaştı. Peki koronavirüs ilacının fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, COVID-19 sürecinde önemli bir dönemece girildiğini belirterek, “İlk defa COVID-19’a direkt etkili bir ilaç İngiltere’de acil kullanım onayı aldı. İlaç için diğer ülkelere de üretim hakkı verilmeli” dedi.

Prof. Dr. İsmail Balık, Hürriyet’ten Meltem Özgenç’e şunları söyledi:

İNGİLTERE’DEKİ İLAÇ 700 DOLAR

“ABD’de başka bir ilacın da Faz-3 ön raporu yayınlandı. İlacın yüzde 89 oranında hastaneye yatış ve ölümü azalttığı tespit edildi. Bu, COVID-19 salgınında önemli bir dönemeç. İlaç çok etkili, ancak fiyatı çok önemli. İngiltere’deki ilaç 700 dolar (6 bin 783 TL). ABD’deki de yıl sonuna kadar piyasada olacak ve fiyatı daha aşağı olmayacak. Fiyatın ülkelerin alım güçlerine uygun olması şart.

Dağılımının eşit olması ya da üretim hakkının jenerik ilaç olarak başka ülkelere verilmesi umarım mümkün olur. Aksi halde ülkelere büyük yük oluşturacaktır.

HASTALAR HIZLA TOPARLANIYOR

ABD’deki faz-3 çalışması devam eden ilaca Türkiye de katkı sağlıyor. Ülkemizde de bu ilacın Faz-3 çalışması birçok merkezde, dünyada ise 15 ülkede devam ediyor. Merkezimizde yaptığımız gözlemler çok başarılı. Henüz ağırlaşmamış hastalara ilk 5 günde verildiğinde çok hızlı şekilde toparlanma tespit ettik.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.