enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4984
EURO
34,8246
ALTIN
2.476,56
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Instagram’da ‘Abonelik’ Dönemi Başlıyor!

Instagram’da ‘Abonelik’ Dönemi Başlıyor!
9 Kasım 2021 15:35
A+
A-

Abonelik özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanan Instagram’da fiyat listesi ortaya çıktı. İşte kullanıcıların özel içerikleri görmek için ödemesi gereken ücret…

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan Instagram’da yeni dönem için geri sayıma geçildi. Bir süredir ‘ücretli abonelik’ üzerinde yoğun mesai harcayan platform içerik üreticilerinin takipçilerine özel paylaşımlardan para kazanmasının önünü açıyor.

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın uygulama mağazası App Store sayfasında değişiğe giden Instagram ‘In-App Purchases’ yani ‘Uygulama İçi Satın Alımlar’ bölümü ekledi.

0,99 TL’den başlıyor

‘Instagram Badge’ ve ‘Subscriptions’ olmak üzere iki farklı opsiyon sunan platformun 10,99 ila 54,99 arasında değişen fiyat listesi ortaya çıktı.

Önümüzdeki günlerde aktif hale getirilmesi beklenen yeni özellik ile içerik üreticilerinin ‘abonelere özel hikaye’ yayınlamasının önünün açılması bekleniyor. İlk olarak ABD’de kullanıma girmesi beklenen özelliğin kısa süre içinde dünya genelinde aktif hale getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bir süredir para kazanmanın yollarını arıyor

Hürriyet’te yer alan habere göre, kullanıcı sayıları baz alındığında sosyal medyanın en popüler platformları arasında gösterilen Instagram bir süredir bu durumu gelire çevirmenin yollarını arıyor. Instagram, abonelik planlarını henüz tam olarak detaylandırmamış olsa da, Instagram Başkanı Adam Mosseri Haziran ayında yaptığı açıklamada platformun planları hakkında önemli ipuçları paylaşmıştı.

Üç tür model üzerinde çalıştıklarının altını çizen Mosseri abonelik sistemi için ‘Bunu çok seviyorum çünkü bu kullanıcı ile içerik üreticisi arasında doğrudan bir ilişkinin kurulmasını sağlıyor’ ifadesini kullanmıştı.

Rekabet kızışacak!

Öte yandan Instagram büyük bir rekabet ile karşı karşıya. Zira TikTok, Snap, Pinterest ve YouTube gibi sosyal rakiplerin rekabetine ek olarak, Twitter da Eylül ayında Super Follows isimli benzer özelliğini kullanıma sunmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.