enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3234
EURO
35,0716
ALTIN
2.282,24
BIST
9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Uğur Şahin’den Korkutan Uyarı: “Bu Şekilde Devam Ederse…”

Uğur Şahin’den Korkutan Uyarı: “Bu Şekilde Devam Ederse…”
10 Aralık 2021 13:58
A+
A-

Pfizer ile birlikte Covid-19 aşısı geliştiren BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin, Alman Der Spiegel dergisine konuştu. Şahin, “Eğer Omicron varyantı yayılmaya devam ederse ikinci doz aşıdan 3 ay sonra yeni bir aşı yapmak gerekir” dedi.

Dünya çapında 5.3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgını, mutasyona uğrayarak endişe ve panik yaratmaya devam ediyor… Virüsün bu zamana kadar tespit edilmiş en çok mutasyona uğradığı varyant olan Omicron varyantı ile ilgili yeni bir açıklama BioNTech’in kurucu ortağı ve CEO’su Uğur Şahin’den geldi.

BioNTech’i Almanya’da kuran Şahin, ülkenin saygın medya kuruluşlarından Der Spiegel’e açıklamalarda bulundu. Şahin, son dönemde uluslararası kamuoyunda endişe yaratan Omicron varyantı ile ilgili de konuştu.

BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE HATIRLATMA DOZU 3 AYDA YAPILMALI

Şahin, “Eğer Omicron varyantı bu şekilde yayılmaya devam ederse, iki doz aşıdan üç ay sonra hatırlatma dozunu yapmak mantıklı olur. Omicron varyantı kısmen aşılardan kaçabiliyor ve prensipte aşılama ile kontrol altına alınabilir. Fakat aşıların ne kadar koruma sağladığı ve bu korumanın ne kadar süre devam ettiğini belirlemek için daha çok veriye ihtiyacımız var” dedi.

DOZLAR ARASI BEKLEME SÜRESİ DEĞİŞTİ

Uğur Şahin, aşı dozları arasında beklenilmesi gereken sürenin de değiştiğini çünkü verilerin değiştiğini vurgularken, “Artık iki doz aşı tam aşılı olmuş olmak anlamına gelmiyor. Bilimsel olarak iki doz aşıdan üç ay sonra üçüncü doz aşıyı yapmak gerekebilir. Eğer herkes ikinci doz aşıdan 3 ay sonra üçüncü doz aşıyı olursa aşı en iyi korumayı sağlar” dedi.

Şahin, dördüncü doz aşının da yeni bir varyant ortaya çıkmasında kullanılabileceğinin altını çizerek, “Eğer gerekli olursa, pandemiyi kontrol altına almak için daha iyi bir yol bulabiliriz” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.