enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
ALTIN
2.294,85
BIST
9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Omicron Sonrası Eğitimde Yeni Dönem!

Omicron Sonrası Eğitimde Yeni Dönem!
27 Aralık 2021 07:00
A+
A-

Son dakika haberi: Koronavirüs sürecinden en çok etkilenen alanlardan biri olan üniversiteler yine değişime hazırlık yapıyor. Omicron varyantı sonrası üniversitelerde uzaktan eğitim çalışmaları başladı! Omicron varyantının hızlı bulaşması nedeniyle bazı üniversiteler planlamalarında ‘online’ seçeneğine yöneldi. Öğrenciler de uzaktan eğitime sıcak bakıyor. Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçiyor? İşte son dakika haberinin detayları…

Omicron varyantı tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Birçok Avrupa ülkesi vaka artış hızındaki yükseliş nedeniyle önlemler alırken, yeni koronavirüs varyantı Türkiye’de de görülmeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada “Omicron varyantı Avrupa’dan sonra ülkemizde de yayılmaya başladı. Kalabalık illerimizde görülen yeni vakaların yüzde 10’undan fazlası Omicron kaynaklı.” dedi. Uzmanlar Omicron varyantının yayılma hızına dikkat çekerken önlemler alınmazsa ağır sonuçları olabileceğini dile getiriyor. Bulaş riskinin en çok okullarda olduğu konusunda uzmanlar hemfikir olurken özellikle üniversite öğrencileri, uzaktan eğitim taleplerini tekrar dile getirmeye başladılar.

KAMPÜSLERDE VAKA SAYILARI ARTIYOR

Milliyet’te Mine Özdemir Güneli imzasıyla yayımlanan habere göre; gerek öğrencilerin taleplerini dikkate alan gerekse de kampüste vaka sayılarında kayda değer bir artış gözlemlediğini açıklayan Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022’ye kadar Tıp ve Hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin online yapılmasını kararlaştırdı. Üniversite, iki haftalık çevrimiçi sürecin ardından 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak final sınavlarının da online düzenleneceğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi de 4 Ocak 2022’ye kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini, talep doğrultusunda etkinliklerin ileri bir tarihe erteleneceğini açıkladı.

ÜNİVERSİTELERDE FİNALLER ONLINE MI OLACAK?

Koç ve Boğaziçi üniversitelerinin online eğitim kararının ardından, finallerin yaklaşmasıyla kalabalık sınıf ortamında yüz yüze sınav olmaktan ve salgına yakalanmaktan endişe duyan birçok öğrenci, sosyal medya üzerinden üniversitelerine daha fazla önlem almaları konusunda taleplerini iletti. Örneğin hibrit eğitimin yapıldığı Hacettepe Üniversitesi’nde final sınavlarının yüz yüze olacağının açıklanmasıyla öğrenciler, “Hacettepe Hibrit Sınav İstiyor” etiketi açarak, online derslerin sınavlarının da online olmasını istediklerini ve sınavların nasıl yapılacağına hocaların karar vermesi gerektiğini dile getirdiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.