enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,0621
ALTIN
2.278,19
BIST
8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Emekliye Verilecek Zam Oranları Netleşti!

Emekliye Verilecek Zam Oranları Netleşti!
28 Aralık 2021 07:00
A+
A-

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, emekliye yapılacak zammın asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zamma yakın olacağını söyledi.

Milyonlarca emekli maaş zammı için gün sayıyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zam, emekli vatandaşların beklentisini artırdı. Emeklilere yapılacak zamla ilgili iktidar kanadından açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TGRT Haber’de yaptığı açıklamada emeklilere yapılacak zam miktarıyla ilgili ipuçları verdi. 2022 yılında uygulanacak olan asgari ücrete yüzde 50.54 oranında zam yapılmış ve asgari ücret miktarı 4253 lira olmuştu. Cahit Özkan “Emekliye nasıl bir zam yapmayı düşünüyorsunuz, yüzde 50 olur mu?” sorusuna asgari ücretteki fedakarlığın emekli zammında da yapılacağını belirterek şu bilgileri verdi:

“Vatandaşlarımızı bugüne kadar ne faize, ne enflasyona ne de kur kumpaslarına yenik düşürmedik. Her daim aldığımız kararlarla satın alma güçlerini artıra artıra bugüne geldik. Demek oluyor ki geçen seneki emekli maaşlarıyla küresel enflasyon salgınına karşı vatandaşımızın ekonomik durumunu güçlendirecek bir rakam olacak. Oran olarak asgari ücret artışına yakın bir düzenleme olacak. Cumhurbaşkanımızın ekonomi ile ilgili müjdeleri de bu istikamettedir. Emekliye yapılacak zam da asgari ücrete zammına yakın olacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.