enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3281
EURO
35,0599
ALTIN
2.296,43
BIST
9.012,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Meteoroloji’den Bir Kırmızı Uyarı Daha!

Meteoroloji’den Bir Kırmızı Uyarı Daha!
31 Aralık 2021 08:40
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kırmızı kod verdiği Antalya sağanak yağış ve fırtına şiddetli şekilde devam ediyor. Yayımlanan yeni raporda Antalya için yeniden ‘kırmızı kodlu’ uyarı verildi. Öte yandan bir il için daha ‘sarı kodlu’ uyarı yapıldı.

Meteoroloji’den son dakika olarak yapılan haftalık hava durumu raporu değerlendirmesinde, “Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında, batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.” ifadeleri yer aldı.

Şiddetli yağış ve fırtınanın etkili olduğu Antalya’ya için yeniden kırmızı kodlu uyarı geldi. Burdur için ise sarı kodlu uyarı yayımlandı.

KIRMIZI UYARI NEDİR?

Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.

SARI UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

UÇAKLAR HAVALİMANINA İNEMEDİ

Antalya’daki şiddetli yağış ve fırtına, hava trafiğini de etkiledi. Antalya Havalimanı’na inemeyen 3 uçak, yakındaki başka havalimanlarına yönlendirildi. Antalya Havalimanı’ndan edinilen bilgiye göre, 2’si İstanbul, 1’i yurt dışından gelen 3 uçaktan 2’si Adana Havalimanı’na; 1’i de Bodrum Havalimanı’na yönlendirildi. Gün içinde 3 uçak da havalimanı bölgesinde havanın düzelmesiyle yeniden Antalya’ya gelerek iniş yaptı.

YAĞIŞ 280 KİLOGRAMA ULAŞTI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünün 3 ilçesini kırmızı kodla uyardığı Antalyada etkili olan yağış dün akşamdan bu yana devam ediyor. Meteorolojinin verilerine göre Kemer ilçesi Ovacık mevkisine saat 22.00 itibarıyla son 24 saatte 280.3, Korkuteline 279.1, Döşemealtına 217, Kepeze 174.4, kent merkezine 154.2 kilogram yağış düştü. Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, yağış ve rüzgarın gece Konyaaltı, Kemer, Finike ve Kumluca ilçelerinde etkili olmasını beklediklerini belirtti.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, 29 Aralık 2021 gece saatlerinden itibaren Antalya merkezin yanı sıra Kemer, Kumluca ve Finike’de yerel olarak etkili yağışların yaşanacağı bildirilmiştir. Ortaya çıkabilecek olumsuz durumlara karşı Başkanlığımız tarafından müdahale çalışmalarına destek vermek üzere görevlendirilen personel ile birlikte, Kumluca Koordinasyon Merkezinde 18 personel, 4 dalgıç, 6 araç, 3 bot ve Merkezdeki Koordinasyonda 20 personel, 6 araç, 3 dalgıç, 3 bot hazır bulunmaktadır. Ayrıca, İYAK Derneğinden 6 personel ve 1 araç, SKUT Derneğinden 10 personel ve 1 araç hazır bekletilmektedir. Antalya Valiliği tarafından il genelinde gerekli önlemler alınmış ve uyarılar yapılmış olup, Antalya Merkez, Aksu, Döşemealtı, Kepez, Kemer, Konyaaltı, Kumluca, Manavgat ve Muratpaşa ilçelerinden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 50 ihbar gelmiştir. Su baskını ihbarlarına belediye ve itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilmiştir. Yapılan ölçümler neticesinde son 24 saat içerisinde rüzgar hızı: Kemer 124 km/sa, Antalya Körfezi 144 km/sa, Kaş 98 km/sa olarak ölçülmüştür. Yağış miktarı, Döşemealtı 147 kg/m2, Kepez 130 kg/m2 , Muratpaşa 114 kg/m2 , Kemer 139 kg/m2 , Korkuteli 136 kg/m2, Kumluca 78 kg/m2 ve Finike 54 kg/m2 olarak gerçekleşmiştir. Aşırı yağışlardan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeler takip edilmektedir” denildi.

BURSA VALİLİĞİ’NDEN FIRTINA UYARISI

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada, Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre Marmara Denizi’nde Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır denildi.

BÜYÜKŞEHİR, FIRTINA VE YAĞMURDA SEFERBER OLDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde dün geceden bu yana etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle yaşanan olumsuzluklara tüm birimleriyle müdahale etti. Fırtına ve sağanak sonucu bazı ağaçlar devrildi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri devrilen ve dalları kırılan ağaçlara kısa sürede müdahale etti. Devrilen ağaçlar can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaması için kaldırıldı.

ASAT Genel Müdürlüğü gün boyu fırtına nedeniyle kopan yaprak ve atıklar nedeniyle tıkanan mazgalları temizleyerek, giderleri açtı. İş makineleri de taşkın olasılığı bulunan derelerde temizlik yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri 32 su baskınına müdahale etti. Su baskını yaşanan ev ve iş yerlerinden tahliye işleri gerçekleştirildi.

KEMER OVACIK’A 236 KİLO YAĞIŞ

Son 24 saatte metrekareye düşen yağmur miktkarı, Kemer Ovacık’ta 236 kiloya ulaştı. Yağış ve rüzgarın gece boyunca Antalya’nın batı ilçelerinde (Konyaaltı, Kemer, Finike ve Kumlucaa) etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

BUCAK’TA DERE SUYU TAŞTI

Bucak’ta etkili olan yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Boğazköy’de 5 ev ve ahırlar su altında kaldı. Aşırı yağış nedeniyle ovalar göle döndü. Dere taşması nedeniyle ekili alanlar zarar gördü. Boğazköy’de 7 Aralık’taki yağışta da aynı bölge su altında kalmıştı.

Boğazköy’de oturan Hakkı Özfil, “7 Aralık’taki yağıştan sonra da evlerimiz, ahırlarımız ve hayvan yeminden kullandığımız saman balyaları su altında kalmıştı. Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışıyla yine derelerin taşması sonucu evlerimiz, ahırlarımız su altında kaldı” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.