enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Son Dakika: Akdeniz’de 6,4 Büyüklüğünde Deprem!

Son Dakika: Akdeniz’de 6,4 Büyüklüğünde Deprem!
11 Ocak 2022 07:19
A+
A-

Son dakika… Akdeniz’deki korkutan depremden son dakika haberleri peş peşe geliyor. Sabaha karşı özellikle Antalya ve Mersin’de net şekilde hissedilen depremin ardından bölgede yaşayan vatandaşlar paniğe kapıldı. Deprem Kıbrıs’ta da hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD depremle ilgili son durumu paylaştı. Hatay, Adana gibi şehirlerde de hissedilen deprem sonrası artçı sarsıntılar devam ediyor. İşte son dakika haberinin detayları…

Türkiye’de yaşanan depremin ardından yeni görüntüler de gelmeye başladı. Son dakika bilgisine göre depremin merkez üssünün Mersin’in Anamur ilçesi açıkları olduğu belirkendi. Depremin ardından canlı yayına bağlanan Prof. Dr. Şükrü Ersoy tsunami uyarısında bulundu. Kıbrıs’ta da hissedilen deprem sonrası AFAD’tan ilk açıklama geldi. Son depremler listesi…

SON DAKİKA: AKDENİZ’DE KORKUTAN DEPREM! ANTALYA VE MERSİN’DE HİSSEDİLDİ

Kıbrıs açıklarında 5.6 km derinlikte gerçekleşen deprem Antalya ve Mersin’de çok yakından hissedildi. Sabaha karşı gerçekleşen depremin ardından panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokaklara attı. Depremle ilgili ilk görüntüler de gelmeye başladı.

İçişleri Bakanlığı AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 04.07’de Akdeniz açıklarında Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli ise depremin büyüklüğünü 6.2 olarak açıkladı.

Depremin merkez üssünün Mersin’in Anamur ilçesine yaklaşık 134 kilometre mesafede olduğu belirtildi.

AFAD’DAN SON DEPREMLE İLGİLİ AÇIKLAMA

AFAD’dan depremle ilgili yapılan ilk açıklamada, “Akdeniz’de Anamur ilçemiz açıklarında saat 04.07’de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Mersin-Antalya İl AFAD ve Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile yapılan görüşmelerde an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Antalya, Adana, Mersin ve Hatay ile iç kesimde kalan Burdur, Isparta, Konya ve Karaman’ın bazı ilçelerinden de hissedildi. Özellikle Antalya merkez ve doğu ilçeleri Manavgat, Alanya ve Gazipaşa’da depremi şiddetli hisseden vatandaşlar yataklarından fırlayarak sokaklara kaçıştı. Endişelendiklerini belirten vatandaşlar, sarsıntının uzun süre devam ettiğini öne sürdü. İlk belirlemelere göre bu bölgelerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’DAN İLK AÇIKLAMA

Depremin tüm bölgede hissedildiğini vurgulayan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Baf açıklarında saat 04:07’de meydana gelen deprem tüm bölgede hissedildi, hepimize geçmiş olsun” açıklamasını yaptı.

FAİZ SUCUOĞLU: ÇOK ŞÜKÜR CAN VE MAL KAYBI YOK

KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu da sosyal medya hesabından, “Saat 3.10’da Akdeniz’de Baf açıklarında 6,4 şiddetinde meydana gelen deprem tüm KKTC’de hissedildi. Aldığımız bilgilere göre çok şükür can ve mal kaybı yok. Tüm halkımıza geçmiş olsun.” paylaşımında bulundu.

ALANYA BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL’DEN AÇIKLAMA

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu gece 04.07’de Akdeniz’de yaşanan depremi hisseden tüm şehirlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlk belirlemelere göre Alanya’mızda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Rabbim tüm doğal afetlerden bizleri muhafaza eylesin.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.