enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

AB, TÜRKİYE’YE YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DESTEĞİNDE BULUNUYOR

AB, TÜRKİYE’YE YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DESTEĞİNDE BULUNUYOR
2 Ağustos 2021 13:31
A+
A-

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye’deki yangınlarla mücadeleye destek için 3 yangın söndürme uçağı gönderileceğini bildirdi.

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye’nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan’dan 1 Canadair uçağının, İspanya’dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

Bu yangın söndürme uçaklarının “rescEU” adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi’nin Türk makamlarıyla düzenli temas içinde olduğu ifade edildi.

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB’nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, “Daha fazla yardım sağlamaya hazırız.” ifadesini kullandı.

Bu arada sosyal medyada Global Call sloganıyla orman yangınlarına dünyaya yardım için çağrı başlatıldı. Sosyal medya üzerinden yayılan çağrı için yakın sürede yarım milyon tweet atıldı.

#helpturkey etiketiyle yapılan çağrıda 60 ayrı lokasyonda yangının sürdüğü ve yangın söndürme uçaklarına ihtiyaç olduğu da vurgulandı.

YUNANİSTAN: YARDIMA HAZIRIZ
Öte yandan BBC’de yer alan habere göre Yunanistan, Türkiye’ye itfaiye uçağı göndermeye hazır olduklarını, ancak buna olumlu bir yanıt alamadıklarını öne sürdü. Haberde Yunanistan’ın başka bir yardım talebi gelirse göndermeye hazır olduklarını belirttiği aktarıldı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’deki yangınların yayıldığı 29 Temmuz’da “Türk dostum Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu telefonla aradım, kendi seçim bölgesi olan Antalya’da çıkan yangınlardan dolayı duyduğum samimi üzüntülerimi dile getirdim ve kendisine Yunanistan’ın yangın söndürme faaliyetleri için her türlü yardımı vermeye hazır olduğunu söyledim” açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.