enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5766
EURO
34,7968
ALTIN
2.510,43
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Atatürk’ün ceketi açık artırmada

Atatürk’ün ceketi açık artırmada
9 Nisan 2021 15:43
A+
A-

2 MİLYON DOLARA YÜKSELMESİ BEKLENİYOR

Atatürk’ün ikonik güderi ceketi müzayede yoluyla web adresi üzerinden satışa çıkırılacak. Ceket, www.arthill.com.tr’den çevrim içi olarak satışa sunuldu. Açılış fiyatı 1 dolar olan ceket, şu ana kadar 15 bin dolara yükseldi. Ceketin fiyatının müzayedenin son günü olan 18 Nisan’a kadar 2 milyon dolara yükselmesi bekleniyor.

Atatürk’ün güderi ceketinin tarihsel yolculuğu da oldukça ilginç anılar barındırıyor; Atatürk bir gün başyaveri Salih Bozok’un evine yemeğe gidiyor. Yemekten ayrılırken ceketini unutuyor. Salih Bozok da Atatürk’ün rızasını alarak ceketi iade etmiyor ve hatıra olarak saklıyor. Bozok Ailesi’nde 3 kuşak korunan bu çok özel miras, toplumla paylaşılması için müzelerde sergilendi. Ceket, ilk olarak Ankara’daki Atatürk Odası’nda sergilenirken 2011’den günümüze kadar 10 yıl boyunca Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretçileriyle buluştu.

Atatürk'ün HD fotoğrafları ve albümleri – MustafaKemâlim

 GELİRİN TAMAMI SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE KULLANILACAK

Bu paha biçilemez miras önümüzdeki günlerde çok önemli bir amaç için açık artırmayla satışa sunulacak ve gelirin tamamı eğitim ve hasta çocuklarla ilgili sosyal sorumluluk projelerinde kullanılacak. Bu müzayede ile bu kutsal miras yeni emanetçisine sunulacak. Elde edilecek gelirle otistik ve down sendromlu çocuklarımıza derman aranacak ve bu sosyal sorumluluk projesinin sürdürülebilir olması için de bir vakıf kurulacak. Böylece tüm proje kurumsal bir çerçevede yönetilecek ve otizmli, Down Sendromlu çocuklarımız toplumla buluşmuş olacak. Aynı zamanda ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından Türk Eğitim Vakfı’na da bağış yapılarak çağdaş eğitim meşalemize katkı sunulmuş olacak.

Atatürk'ün ceketi açık artırmada | Kültür-Sanat Haberleri

 

 

 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.