enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
ALTIN
2.325,21
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Birkan Sokullu: Hayatım Sosyal Medyada Geçmiyor

Birkan Sokullu: Hayatım Sosyal Medyada Geçmiyor
7 Aralık 2021 16:59
A+
A-

Birkan Sokullu, meslektaşları Meriç Aral ve Efe Tunçer’in ‘Teras Noir’ adlı YouTube kanalına konuk oldu. Hayatıyla ilgili samimi açıklamalarda bulunan Sokullu, basketbol kariyerine değinerek, “Son saniye üçlüğü mü yoksa etkili bir smaç mı?” sorusunu, “Son saniye üçlüğünü daha çok severim. Çünkü hayatta da hep son dakikacıyımdır.” sözleriyle yanıtladı.

“ALT YAPILARDA OYNADIM”

Yaklaşık 12 yıllık bir basketbol geçmişinin olduğunu ifade eden 36 yaşındaki oyuncu, Çok küçük yaşta başladım, alt yapılarda oynadım. Ardından da A takıma çıkma fırsatı yakaladım ve o dönem birinci ligde yer alan bir takımda bir yıl geçirmiştim. Aslında çok profesyonel bir basketbolcu olmak istiyordum ama bir sene boyunca sadece 50 saniye süre alınca çok teşekkür ettim ve ‘İyi günler’ deyip okul takımında oynamaya devam etmeye karar verdim.”

“TİYATRO SAHNESİNDE OLMAYA BENZER BİR HİSTİ”

Birkan Sokullu, “Profesyonel bir sporcu olma kararı çok büyük bir şey, o yaşta karar verebilmek zor olmadı mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Aslında küçükken tercihlerine ailenin katkısı oluyor ve seçimlerini etkiliyor. Benim de babam basketbolu çok severdi. Esasen Boşnak bir ailenin çocuğu olduğum için bizim ailede çok sporcu vardı ve genelde herkes bir spor branşına yönelirdi. Benim o kadar çok bir ilgim yoktu ama bir gün babam beni çok iyi bir organizasyonun olduğu basketbol seçmelerine götürdü ve bir anda o salonda olma hali, tüm o ışıklar, adrenalinle belki de o an tiyatro sahnesinde olmaya benzer bir histi ve ben orada kaldım. Çıkamadım o anın hissinden ve kaldım basketbolda. Elbette baskılı bir spordu ‘Dün yok, yarın daha iyisi olacak’ anlayışında bir spordu ama bu beni çok fazla geliştirdi. Çünkü basketbol bir zeka oyunudur.

“HAYATIM SOSYAL MEDYADA GEÇMİYOR”

Sokullu, ayrıca “Sosyal medya hesaplarını, beğenilerini, reytinglerini takip eder misin?” şeklindeki soruya şu sözlerle yanıt verdi:

Hiç ilişkim yok denebilir. Elbette yaptığım mesleğin farkındayım, insanların beklentilerinin ve sosyal medyanın gücünün de farkındayım, tamamen yok saymıyorum. Yalnızca bu işin prensiplerine aykırı olmamak adına kullanmaya çalışıyorum. Oradan sürekli takip ettiğim bir şey yok Meriç de bilir. Elbette arkadaşlarımın gönderdiği, kendi aramızda güldüğümüz bazı şeylere setteyken açıp baktığım oluyor ama hayatım orada geçmiyor. Eğer benim elimde telefon görüyorsanız muhtemelen satranç oynuyorumdur.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.