enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Erdoğan’dan Karabağ mesajı

Erdoğan’dan Karabağ mesajı
4 Mart 2021 12:01
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabağ’daki ateşkes sürecine değindi, “Önceliğimiz işgalin bıraktığı hasarı gidermek” dedi. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesinde liderlere seslenen Erdoğan, “İran’a uygulanan tek taraflı yaptırımların son bulması, bölgemizin ekonomik refah ve istikrarına katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 14. Liderler Zirvesi’ne katıldı.

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

“Bu küresel felakete karşı mücadeleyi ancak güçlü dayanışma, bölgesel ve uluslararası iş birliği ile kazanabiliriz. Tüm dünyada salgının etkilerinin en fazla hissedildiği sektörlerden biri turizm ve seyahat sektörleri olmuştur.

Alınan zaruri kısıtlayıcı tedbirlerin, şeffaf, orantılı ve geçici niteliği, şüphesiz ortak ticaretimiz açısından isabetlidir. Bununla ilgili bir dizi tedbiri yürürlüğe koyduk. 2021’i kayıpların telafi edildiği bir yıl olması için çalışmalara başladık.

Ermenistan’ın atacağı barışçıl adımlarla bölgesel istikrara destek olacağını düşünüyoruz. Bundan sonra önceliğimiz Karabağ’da güvenlik ve istikrarın tesisine yardımcı olmak, 30 yıllık işgalin tahribatını birlikte gidermektir.

17 yıldır uygulamaya konamayan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret Anlaşması’nın vakit kaybedilmeden yürürlüğe girmesi faydalı olacaktır.

Çin’in Kuşak ve Yol Girişimini önemli bulduğumuzu, ‘kazan kazan’ temelinde bu girişimi desteklediğimizi ifade etmek istiyorum.

“İRAN YAPTIRIMLARI SON BULMALI”

İran’a uygulanan tek taraflı yaptırımların son bulması, bölgemizin ekonomik refah ve istikrarına katkı sağlayacaktır.

KKTC’YE YARDIM ÇAĞRI

Tüm üyelerimizi KKTC ile ilişkileri her alanda geliştirerek, maruz kaldığı haksızlıkların üstesinden gelmesine yardımcı olmaya davet ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.