enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
ALTIN
2.326,16
BIST
9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

EVDE TIRNAK BAKIMI İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

EVDE TIRNAK BAKIMI İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER
22 Haziran 2021 14:01
A+
A-

Tırnaklarımıza gün içinde pek çok bakteri bulaşabilir. Bu nedenle sağlıklı ve bakımlı tırnaklar için düzenli bakım oldukça önemli. Tırnak bakımı nasıl yapılır? Evde tırnak bakımı için doğal yöntemleri sizler için bir araya getirdik…

Bakımlı, temiz, parlak ve güçlü tırnaklar için düzenli bakım çok önemli. Tırnakların düzenli olarak temizleyerek bakterilerin tırnak arasına girmesi de engellenebilir. Hem tırnakların temizliği hem de sağlıklı görünmesi evde pratik yöntemler uygulanabilir. Gelin konuyla ilgili detaylara beraber bakalım.

Tırnak bakımı nasıl yapılır?
Tırnak bakımına ilk olarak temizlemekten başlayınç Önceden kalan oje veya oje kalıntılarını temizleyin. Aseton gibi ürünleri tercih ederken içine doğal yağlar ekleyebilirsiniz. Böylece tırnaktaki nem kaybını giderebilirsiniz.

Daha sonra tırnak uçlarını dikkatli ve düzgün bir şekilde törpüleyin.

Kullandığınız ürünlerin hijyenin dikkat edin.

Bakım sonrası tırnaklarınıza bir kat astar, üzerine oje ve en üste de şeffaf astar uygulayarak ojenizin kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca ojenizi temizlerken tırnaklarınızda renk kalıntılarının kalmasını da önlemiş olursunuz.

Evde tırnak bakımı için doğal yöntemler
Güçlü tırnaklar için evde doğal yöntemler uygulayabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı: Tırnak bakımında iyi bir antioksidan olan Hindistan cevizi yağını kullanabilirsiniz. Tırnaklarınıza ve çevresindeki deriye ılık Hindistan cevizi yağını sürün ve masaj yapın.

Limon suyu: Limon, kolajen üretimini hızlandıran ve tırnakları daha güçlü hale getiren C vitamini içerir. Tırnakların hafiflemesine ve mikro çatlakların giderilmesine yardımcı olabilir. Bunun için bir limonun suyunu, 1 bardak ılık suyla karıştırın ve tırnaklarınızı 5-10 dakika bekletin.

Elma sirkesi: Elma sirkesi, tırnak etlerini yumuşatmak için çok iyi bir yöntemdir ve ayrıca tırnakların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı ekleyin ve ellerinizi su içinde birkaç dakika bekletin.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.