enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

GÜLŞEN’İN KASLARININ SIRRI ORTAYA ÇIKTI!

GÜLŞEN’İN KASLARININ SIRRI ORTAYA ÇIKTI!
5 Eylül 2021 09:38
A+
A-

Düzenli olarak spor yapan ve fit vücuduyla dikkat çeken bir çocuk annesi 45 yaşındaki ünlü popçu Gülşen, karın kasları için haftada iki gün karın masajı yaptırıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Fizyoterapist ve Kayropraktik Uzmanı Mehmet Toprak, masajın kas gelişimi açısından faydalı olduğunu söyledi:

“Spor yapanların, eğer bu işi profesyonel düzeye çıkarmak istiyorlarsa masaj yaptırmalarında fayda vardır. Bu yapılan uygulamanın ismi ‘derin doku masajı’dır. Cildin kas üzerindeki yapışıklığını azaltan, kasın daha fazla büyümesine ve gelişmesine olanak sağlayan bu masajı alanında uzman fizyoterapistlerin yapması gerekir. Sporun yanı sıra özel masaj ve fasya gevşetme teknikleriyle kasın daha fazla büyümesi sağlanabilir.”

SADECE MASAJLA KARIN KASI OLMAZ

Fizyoterapist Canberk Mert, masajın kasın esnekliğini artırdığını belirtti:

“Masaj doğrudan karın kası çıkmasını sağlamaz. Fakat oradaki kasın esnekliğine, konforuna ve daha kolay çalışmasına yarar sağlar. Masaj üzerine yapılan egzersizlerle kası daha kaliteli şekilde kuvvetlendirebilirsiniz.”

Sağlıklı yaşam ve fitness uzmanı Murat Tavman da şöyle konuştu: “Vücudunuzda hangi bölgeye masaj yaptırırsanız, oradaki kan dolaşımını artırırsınız. Fakat masajla direkt karın kası oluşması söz konusu değildir. Kas için düzenli beslenmek, spor ve yürüyüş yapmak üç temel kuraldır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.