enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6078
EURO
34,8089
ALTIN
2.494,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Japonya’da makinist giden treni bırakıp tuvalete gitti

Japonya’da makinist giden treni bırakıp tuvalete gitti
21 Mayıs 2021 17:47
A+
A-

Japonya‘dan gelen haber, duyanları büyük şaşkınlığa uğrattı. 150 kilometre hızla giden bir treni kullandığı öğrenilen makinist, tuvaletinin gelmesi üzerine treni bırakarak, tuvalete gitti. Makinistin kokpiti boş bıraktığı ise trenin 1 dakikalık gecikmesinin araştırılması sırasında ortaya çıktı. Gecikmenin nedenini bulmak için görüntüleri izleyen şirket yetkilileri, 150 km hızla giden treninin bir süreliğine kendi haline bırakıldığını gördü.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Central Japan Railway adlı işletmeci şirketten yapılan açıklamada, 36 yaşındaki operatörün geçen Pazar günü sabah 08.15 sularında bir vagon görevlisinden kendi yerini almasını isteyerek 160 yolcusu bulunan trenin kokpitini yaklaşık 3 dakika süreyle terk ettiğinin tespit edildiği bildirildi. Olayın Shizuoka eyaletindeki Atami istasyonu ile Mishima istasyonu arasında gerçekleştiği kaydedilirken, kısa süreliğine sürücünün yerini alan ve tren kullanma lisansı olmayan vagon görevlisinin bu süre zarfında treni idare etmeyerek yalnızca sürücü koltuğunda oturduğu belirtildi.

“TRENİ DURDURARAK GECİKMESİNİ İSTEMEDİM”

Sürücünün yokluğunda kademeli olarak yavaşlayarak yola devam eden ve acil durumlarda otomatik olarak durabilen son teknoloji trende yaşanan olay, şirketin tren rotasındaki 1 dakikalık gecikmeyi fark ederek kokpit görüntülerini incelemesiyle ortaya çıktı. Sürücü ise, şirket içi soruşturmada ilk olarak karın ağrısı nedeniyle ne olduğunu hatırlamadığını söyledi. Koltuğu vagon görevlisine devretme nedenini savunan sürücünün “Treni durdurarak gecikmeye neden olmak istemedim” dediği öğrenildi.

DİSİPLİN CEZASI UYGULANACAK

İşletmeci şirket olayın ardından özür dilerken, kurallara aykırı söz konusu eylemin Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı’na bildirildiğini açıkladı. Öte yandan tren operatörü ve vagon görevlisine karşı disiplin cezası uygulanacağı öğrenildi.

BİRKAÇ DAKİKALIK GECİKMELER BİLE BÜYÜK ELEŞTİRİ ALIYOR

Hızlı trenler de dahil olmak üzere Japonya’daki demir yolu hizmetleri yüksek güvenlik standartları ve dakik operasyonları ile biliniyor. Birkaç dakikalık gecikmeler dahi işletmeci şirketlerin medyada eleştiri oklarının hedefi olmasına neden oluyor.

Kaynak: İHA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.