enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,51
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Koronavirüsün “En tehlikeli” Varyantı Ortaya Çıktı! Uçuşlar Duracak…

Koronavirüsün “En tehlikeli” Varyantı Ortaya Çıktı! Uçuşlar Duracak…
26 Kasım 2021 15:15
A+
A-

Koronavirüsün “En tehlikeli” varyantı sonrası AB’den yeni karar! Uçuşlar durdurulacak… Avrupa Birliği, Afrika’nın güneyinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tehlikeli bir varyantının tespit edilmesi üzerine, bu bölgeden yapılan uçuşları durdurmayı planlıyor.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Komisyon, üye ülkelerle yakın koordinasyon içinde, virüsün B.1.1.529 varyantıyla ilgili bir endişe nedeniyle Afrika’nın güneyinden uçuşları durdurmayı önerecek.” ifadelerini kullandı.

İngiltere de Güney Afrika ve Botsvana’da görülen söz konusu varyant sebebiyle Güney Afrika, Namibya, Lesoto, Botsvana, Esvatini ve Zimbabve’yi “kırmızı listeye” almıştı.

YENİ VARYANT

Güney Afrika Cumhuriyeti ile Botsvana’da, Kovid-19’un çok sayıda mutasyona uğramış, “B.1.1.529” olarak isimlendirilen yeni bir varyantına rastlandı.

Güney Afrika’dan Hong Kong’a seyahat eden 1 kişide görülen ve “süper varyant” olarak nitelendirilen türün 32 mutasyona sahip olduğu ifade ediliyor.

Uzmanlara göre, mevcut aşıların bu varyanta karşı etkili olup olmadığı henüz bilinmiyor. Nadir görünmesi nedeniyle varyantın çok bulaşıcı olmadığı tahmin ediliyor.

‘Nu varyantı’ olarak da ifade edilen bu varyant, bilim insanları tarafından “Şu ana kadar karşılaştıklarımız arasında en tehlikelisi olabilir” şeklinde yorumlandı.

(AA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.