enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Ünlü aktör hacamat yaptırdı

Ünlü aktör hacamat yaptırdı
4 Mart 2021 08:05
A+
A-

Fit vücudunu korumak için çok çalışan ünlü aktör Dwayne ‘The Rock’ Johnson, ilk kez geleneksel bardak çekme (hacamat) yöntemini uygulattı ve sonucu hayranlarıyla paylaştı.

‘The Rock’ lakaplı ünlü Hollywood yıldızı Dwayne Johnson, vücuduna adeta bir mabed muamelesi yaparak özenle bakıyor. Vücudunda ilk kez bardak çekme tekniğini uygulatan 48 yaşındaki Amerikalı aktör, sonucu 220 milyonluk Instagram takipçisiyle paylaştı.

“BU DİNOZORA HEP YENİ TEKNİKLER ARIYORUM”

Johnson, yaptığı esprili paylaşımda, “Her zaman bu 250 milyon yıllık dinozor vücudunu dengelemek ve en iyi hale getirmek için yeni teknikler arıyorum. İlk kez bardak çektirdim” notunu yazdı. Ünlü oyuncu, sırtındaki kırmızı izleri gösteren fotoğrafına rağmen, görüntünün aldatıcı olduğunu belirterek, tekniğin eğlenceli olduğunu söyledi ve hayranlarını bu geleneksel tekniği uygulamaya teşvik etti.

Johnson, bu yöntemi deneyen tek ünlü değil. Daha önce de Olimpiyat şampiyonu yüzücü Michael Phelps, omuzlarına bardak çektirmişti. 

BARDAK ÇEKME (HACAMAT) NEDİR?

Doğu topraklarına has bir geleneksel tedavi yöntemi olan bardak çekme, vücudun herhangi bir yerinden bardak veya benzeri bir şeyle vakum yapılarak kanın çekilmesi işlemine deniyor.  Bu işlemin yapılmasının amacı cilt altı kan dolaşımını artırma, kas gevşetici etki, kan dolaşımını artırma, toksinlerin ve karbondioksitin dışarı atılmasına yardımcı olma isteği. Ancak hacamatla ilgili araştırmalar sınırlı.

2020 yılında Forbes listesinde en çok kazanan aktör olan Dwayne Johnson, geçmişte profesyonel bir Amerikan güreşçisiydi. Spora ve vücut geliştirmeye önem veren oyuncu, zinde kalabilmek için farklı teknikleri denemekten geri kalmıyor.

Johnson, geçen ay da elektro-akupunktur terapisi yaptırırken çekilen fotoğrafını paylaşmıştı.

“Her ne kadar yaralanmış ya da ölmüş gibi görünsem de bu sessiz iyileşme anlarının ne kadar mükemmel olduğunu anlatamam” diyerek bugüne dek geçirdiği operasyonları sıralayan Johnson, “Sadece bir vücudumuz var ve ona iyi bakmak zorundayız” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.