enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3281
EURO
35,0599
ALTIN
2.296,43
BIST
9.012,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Van’da Vaka Sayısı Nasıl Düştü? İşte O Önlem!

Van’da Vaka Sayısı Nasıl Düştü? İşte O Önlem!
20 Kasım 2021 12:15
A+
A-

Van’da Vaka Sayısı Nasıl Düştü? Sağlık Bakanlığı’nın haftalık olarak açıkladığı, illere göre risk haritasında ‘sarı’ kategoride bulunan; birinci doz aşı oranı yüzde 82.5, ikinci doz aşı oranın ise yüzde 70 olduğu Van’da alınan önlemlerle yoğun bakımda yatan hasta sayılarında büyük düşüş yaşandı. Günlük vaka sayısının 20’nin altına düştüğü kentte, toplam vaka sayısının ise 600 olduğu belirtildi.

“TAZİYE YEMEKLERİNİ YASAKLADIK”

DHA’da yer alan habere göre yoğun bakımda yatan hasta sayılarında da düşüş olduğunu kaydeden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bunun en önemli nedeninin, taziye yemeklerinin yasaklanması olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“KÖTÜ İLLER ARASINDAYDIK”

“Koronavirüs risk haritasında kentin şu an Türkiye’nin en iyi illeri arasındayız. Pandemi süreci boyunca geçen sene haziran ve eylül aralarında kötü iller arasındaydık ama onun dışında genelde durumumuz iyi. Şu aralar ise hasta anlamında durumumuz fena değil. Hastanede yoğun bakımda yatan pozitif vaka sayımız 37 kişi ve bunların da yüzde 85’i aşı olmayan ya da birinci doz aşı olup da ikinci doz aşı olmayanlardan oluşuyor.

“ŞU ANDA EN İYİ İLLERDEN BİRİYİZ”

Birinci doz aşılama oranında yüzde 82.5 civarındayız, ikinci doz aşı ise yüzde 70 oranında. Aşıda hala istenilen noktada değiliz ama mesafe, hijyen konusunda Vanlıların duyarlığı sayesinde düğün sezonlarının bitmiş olması, Batı illerinden yaz aylarında memlekete gelenlerin geri dönmüş olması sayesinde günlük vaka sayımız son hafta 20’nin altına düştü. Şu an en iyi illerden biriyiz.

“OKULLARDA VAKA YOK DENECEK KADAR AZ”

Okullarımızda hemen hemen yok denecek kadar az vaka çıkmaktadır. Eğitimimizde herhangi bir aksamamız yok ama biz şu an hastanede yatanların üçüncü doz aşısını yapmayan veyahut da hiç aşı olmayan kişilerden oluştuğunu ve bunun için zamanı gelen vatandaşlarımızın mutlaka üçüncü doz aşılarını olmalarını istiyoruz. Bu süre zarfında başta sağlık emekçilerimiz olmak üzere görev alan herkese teşekkür ediyorum.”

“SIRASI GELEN HERKES AŞI OLMALI”

65 yaş üstü hastanede yatan sadece 1 hastanın olduğunu da belirten Vali Bilmez, “Aşı sırası gelen veya aşı imkanı olan herkesin mutlaka aşı olması ve özellikle çocuğu lisede okuyan velilerimizin muvafakati, izni gerekiyor. Çocukların aşı olması, eğitimin aksamaması için çocuklarımızı mutlaka aşılamamız gerekiyor.

İkinci doz aşılamada ‘sarı’ kategorideyiz çünkü 17 yaş üstü kesimde daha yüzde 70’teyiz. ‘Sarı’dan ‘mavi’ye geçmemiz için yüzde 75’lik oranı yakalamamız gerekir ama birinci doz aşıda mavi kategorideyiz. Her yüz binde vaka sayısı itibarıyla en iyi ikinci iliz. Bunun için de Vanlı hemşehrilerimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.