enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
ALTIN
2.496,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Instagram Stalkerlarına Kötü Haber! Tüm Hesaplar Tek Hamleyle Engellenecek

Instagram Stalkerlarına Kötü Haber! Tüm Hesaplar Tek Hamleyle Engellenecek
30 Haziran 2022 17:41
A+
A-

Ünlü teknoloji uzmanı Alessandro Paluzzi yine bomba gibi bir Instagram özelliğini herkese duyurdu.

Geliştirme aşamasındaki yeni bir özellik aslında mevcut engelleme seçeneğini genişletmeye yönelik. Instagram, engelleme özelliğinde değişikliğe giderek kapsamını genişletti.

Şu anda rahatsız olduğunuz bir Instagram kullanıcısını iki farklı şekilde engelleyebiliyorsunuz; ya sadece o hesabı engellersiniz ya da o kişinin gelecekte oluşturabileceği hesaplar da dahil olmak üzere o hesabı engelleyebilirsiniz. Yani şu anda bir kullanıcıyı ve gelecekte oluşturabileceği hesaplarını engelleyebilirsiniz. Ancak artık bunun kapsamı genişletiliyor.

INSTAGRAM ENGELLEMEYE YENİ İŞLEV

Instagram, engellenen bir hesabın sizinle yeni bir hesaptan iletişim kurmasını engellemenize olanak tanıyan özelliği daha da geliştiriyor. Kullanıcının oluşturabileceği yeni hesaplara ek olarak zaten sahip olduğu tüm hesapları da engelleme seçeneği geliyor. Bu özellik Paluzzi’ye göre geliştirme aşamasında ve şu anda Instagram tarafından da resmi bir açıklama yok.

Bununla birlikte, sosyal medyanın amiral gemilerinden Instagram, hikayeler özelliğine ek olarak kaybolan içeriklerine yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya devinin bir not özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu özellik ile kullanıcılar duyurular da dahil olmak üzere hızlı notlarını ‘yakın arkadaşlar’ veya tüm takipçileri ile yayınlamasını sağlayacak.

Benzer şekilde bir diğer sosyal medya platformu Twitter da ‘Notlar’ isimli bir özellik üzerinde çalışıyor. Twitter ise kullanıcıların önemli duyuruları doğrudan platform üzerinden yayınlayabilmesi için böyle bir adım attı. Twitter’dan farklı olarak Instagram not sürümü, 24 saat sonra kaybolacak ve en fazla 60 karakter uzunluğunda olabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.