enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3361
EURO
35,1906
ALTIN
2.246,13
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C

Instagram, Yeni Özelliği Test Ediyor!

Instagram, Yeni Özelliği Test Ediyor!
23 Haziran 2022 17:01
A+
A-

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, tam ekran formatını test ediyor. TikTok benzeri özellikle şirket, videoları öne çıkaracak.

Popüler sosyal medya uygulaması TikTok, özellikle gençlerden gördüğü yoğun ilgi karşısında hızlı bir şekilde büyüdü. Bu büyüme de diğer sosyal medya platformlarını harekete geçirdi. Son adım Instagram’dan geldi. Platformdaki içerikleri daha sürükleyici ve keşfedilebilir hale getirmek için Instagram, tam ekran modunu test ediyor. İşte detaylar!

Instagram’ın ana şirketi Meta, TikTok benzeri değişikliklerde ilk adımını Reels üzerinden attı. Bugün pek çok kullanıcı, uygulamada geçirdiği sürenin büyük kısmını Reels izleyerek geçiriyor. Tüm bunlar dışında şirket, TikTok gibi tam ekran formatına geçme hazırlığı yapıyor.

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde Instagram hikayesinde bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımında, yakında test aşamasına girecek olan tam ekran formatını duyurdu. Mayıs ayının başlarında, bu formatın bir sürümü ilk kez ortaya çıktı.

Meta sözcüsü ise bu formatla amacın, Instagram’daki videoların ağırlığını artırmak olduğuna dikkat çekti. Bu test aşamasında önce kullanıcılar tam ekran versiyonu için videoya tıklamak zorundaydı. Ancak, tam ekran formatı, video vurgulayarak TikTok’taki akışına benziyor.

Paylaşıma bakıldığı zaman gönderilerin en üstteki bildirim çubuğunu da içerdiği görülüyor. Bunu yanı sıra direkt mesaj ve gönderi oluşturma kısayollarının da farklı olduğu dikkat çekiyor. Bu testin bir parçası olan kullanıcılar, akışta gezinirken videoları neredeyse tamamen tam ekran görecek. Ayrıca videoyu beğenmenize ve yorum yapmanıza izin veren kısayollar da alt kısımda yer alacak.

Meta sözcüsü Seine Kim’e göre bu test, platformun video konusunda TikTok’la rekabet etme konusundaki son çabası. Zuckerberg, yeni formatın şimdilik test aşamasında olduğunu ve yakında tüm kullanıcılara sunulacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.