enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İstanbul’a İlk Kar Yağışı İçin Tarih Verildi

İstanbul’a İlk Kar Yağışı İçin Tarih Verildi
5 Aralık 2022 07:12
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftaya ilişkin hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, birçok il için karla karışık yağmur, sağanak ve kar uyarısı yapıldı. Öte yandan Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, yeni haftanın nasıl geçeceğini anlattı.

Aralık ayıyla birlikte Türkiye genelinde sıcaklıklar düşmeye başlarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporunda birçok il için sağanak ve kar yağışı uyarısında bulunuldu.

İSTANBUL’A İLK KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Havaların soğumasıyla birlikte özellikle İstanbullular megakente ilk karın ne zaman düşeceğini merak ederken, soruya yanıt Meteoroloji Uzmanı Adil Tek’ten geldi. Yeni haftanın nasıl geçeceğini anlatan Tek, ” İstanbul’a kar ne zaman yağacak?” sorusunu da yanıtladı.

“AYIN 20’SİNDEN SONRA SOĞUK HAVA GELECEK”

Hafta başından itibaren yağışlı havanın ortadan kalkacağını, yarın için Trakya ve İstanbul’da zayıf bir yağış ihtimali bulunduğunu kaydeden Tek, “Sıcaklıklar bu seviyede devam edecek. İstanbul gündüz 15 gece 8 derecelerde olacak.

Lodos ve sis etkili olacak. Ayın 20’sine kadar İstanbul’da kar yağışı olasılığı yok. Daha çok kuru soğuk olacak. Uzun soluklu kar yağışı beklememek gerekiyor. Bunu kesin olarak söyleyebiliriz. Ayın 20’sinden sonra soğuk hava gelecek” diye konuştu.

METEOROLOJİ GÜNCEL RAPORU YAYIMLADI

Ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Düzce, Zonguldak ve Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kars ve Ardahan çevreleri ile Artvin’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Balıkesir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.