enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
ALTIN
2.496,68
BIST
9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Maske Zorunluluğu Toplu Taşımalarda da Kalktı!

Maske Zorunluluğu Toplu Taşımalarda da Kalktı!
30 Mayıs 2022 08:18
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplu ulaşımda maske zorunluluğunun kalktığını açıkladı.

26 Nisan’da Bilim Kurulu son koronavirüs toplantısını yaptı.

Bu toplantıdan, vaka sayılarının binin altına düşmesinden sonra toplu ulaşımda maske zorunluluğunun kaldırılacağı kararı çıktı.

Son günlerde vaka sayıları da beklendiği gibi bu sayının altına inince karar uygulamaya alındı.

“Toplu taşıma araçlarında maskeleri çıkarabiliriz”

Kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

Maske zorunluluğunun kaldırılmasında tek istisna olarak hastanelerin kaldığını belirten Koca, “Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz.

Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000’in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa!” dedi.

Bu açıklamanın ardından toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu kaldırıldı. Vakaların düşmesiyle birlikte çoğu kişinin zaten maske takmadığını belirten vatandaşlar, zorunluluğun tamamen kalkmasından memnun olduklarını dile getirdiler.

“İsteyen taksın”

Toplu taşımada maske takılmasının kalkmasının doğru olduğunu söyleyen Latif Mavzer “Uygulamayı doğru buluyorum. Zaten birçok kişi uymuyordu. Biz de takan insanlar olduğu için onlara saygısızlık olmasın diye takmaya devam ediyorduk. Birileri çıkıp bağırmasın diye takıyorduk. Şu anda takmayı bıraktık. Yasak olmadığı için daha rahat yolculuk yapacağız. İsteyen maske takabilir. En azından sen niye maske takmıyorsun diye kavga çıkmayacak. Bunun niçin çok doğru bir karar oldu.” dedi.

“Toplu taşımada maske kalkmasına kızıyorum”

Maske takılmasından yana olan Münire Belkuş ise “Hastalıklar daha bitmedi. Çoluk çocuk dışarıda. Herkes hastalık bitmiş gibi düşünüyor. Aslında böyle olmaması lazım. İnsanlar yine de tedbir alması lazım. Ben maske takmaya devam ediyorum. Toplu taşımada maske kalkmasına kızıyorum. Kimsenin ağzında maske yok. Öksürüyorlar tıksırıyorlar çoluk çocuk var. İnsanların hayatı ile oynuyorlar.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.