enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,51
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

MEB Duyurdu! Milli Eğitim Şûrası’nda Karar Alınmıştı, Hayata Geçti!

MEB Duyurdu! Milli Eğitim Şûrası’nda Karar Alınmıştı, Hayata Geçti!
23 Şubat 2022 10:49
A+
A-

MEB ilk kez kamuoyuna duyurdu. Milli Eğitim Şûrası’nda alınan 128 tavsiye kararının 52’si hayata geçti. Milli Eğitim Şûrası 7 yıl aradan sonra ilk kez düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2 ay içerisinde Şûra’da alınan kararların 52’sini hayata geçirdi. İşte MEB’in uygulamaya koyduğu kararlardan bazıları…

MEB son dakika haberi..7 yıl aradan sonra ilk kez 1-3 Aralık 2021’de düzenlenen Milli Eğitim Şûrası’nda alınan 128 tavsiye kararının 52’si hayata geçti. MEB, uygulamaya konulan kararları ilk kez kamuoyuna duyurdu.

MEB RAPORDA ANLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 6 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitimin fotoğrafını çeken 120 sayfalık bir rapor yayımladı. Raporda 7 yıl aradan sonra ilk kez 1-3 Aralık’ta “Eğitimde fırsat eşitliği” ana temasıyla toplanan Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararlara uygulamada ne ölçüde yer verildiği de detaylı bir şekilde anlatıldı.

Böylece Şûra’da yapılan oylamada alınan 128 maddelik tavsiye kararıyla ilişkili olarak bakanlığın uyguladığı projeler ilk kez kamuoyuyla paylaşılmış oldu. Bakanlık 2 ay içerisinde Şûra’da alınan kararların 52’sini hayata geçirdi.

İşte tavsiye niteliğinde kalmayan ve uygulamaya konulan o kararlardan bazıları:

OKUL ÖNCESİ

ŞÛRA KARARI: 5 yaş okullaşma oranının kısa vadede yüzde 100’e ulaştırılması için gerekli fiziki, beşeri ve mali imkânlar sağlanmalıdır.

MEB NE YAPTI?: 59 yeni anaokulu ve 6 bin 950 yeni anasınıfı açıldı. 214 yeni anaokulunun ihalesi yapıldı, 1095 yeni anaokulu yatırım planına dahil edildi. 1632 yeni anaokulu için ise arsa çalışmaları devam ediyor.

TEMEL EĞİTİM

ŞÛRA KARARI: Dezavantajlı bölgeler başta olmak üzere tüm okullarda fiziki kapasite iyileştirilmelidir.

MEB NE YAPTI?: “Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” başlatıldı.

MESLEKİ EĞİTİM

ŞÛRA KARARI: Mesleki ve teknik eğitimin özendirilmesi için başarılı öğrenciler başta olmak üzere tüm öğrencilere sağlanan burs ve diğer imkânlar artırılmalıdır. İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan becerilere yönelik kısa süreli ulusal tanınırlığı olan mesleki ve teknik eğitim programları düzenlenmelidir.

MEB NE YAPTI?: 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nda düzenlemeler yapıldı. Burs ve ödenekler artırıldı.

Kaynak: Sabah

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.