enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
BIST
9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Meteoroloji Uyardı: İstanbul ve Ankara’ya Kar Geliyor

Meteoroloji Uyardı: İstanbul ve Ankara’ya Kar Geliyor
10 Ocak 2022 08:10
A+
A-

Meteoroloji uyardı… Meteoroloji’den yapılan hava durumu tahminlerine göre, İstanbul’da kar bekleyenleri sevindirecek haber geldi. Buna göre mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları salı gününden itibaren mevsim normalleri civarına düşecek. Sıcaklığın düşmesiyle Ankara’da ve İstanbul’da kar yağışı görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahmin raporlarına göregöre: yurdun genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Kıyı Ege ile Ege Bölgesi’nin güney kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nin yağışlı geçeceği, yağışların İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Akdeniz’in Toroslar Mevkii ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde karla karışık yağmur ve kar, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği, tahmin ediliyor. Yağışların Güney Ege kıyıları ve Akdeniz Bölgesi ile Adıyaman çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA VE İSTANBUL İÇİN FLAŞ KAR UYARISI

Diğer yandan meteoroloji hava durumu tahminlerine göre mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları salı gününden itibaren mevsim normalleri civarına düşecek. Sıcaklığın düşmesiyle Ankara’da ve İstanbul’da kar yağışı görülecek.

Ülke genelinde sıcaklık mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyrediyor. Ancak yeni hafta ile birlikte soğuk hava dalgası etkili olacak.

SICAKLIKLAR HIZLA DÜŞECEK

Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte sıcaklıklar hızla düşerek mevsim normalleri civarında seyredecek.

Batı bölgelerde ise mevsim normallerinin birkaç derece altına inecek. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışlı hava yurdun büyük bir kısmında etkisini gösterecek. Yağışlar çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, doğu Anadolu ve Toroslar’da karla karışık yağmur, kar yağışı şeklinde görülecek.

MARMARA’DA KUVVETLİ YAĞIŞLAR OLACAK

Önümüzdeki 3 gün daha Akdeniz Bölgesi genelindeki yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Çarşamba günü için Marmara Bölgesi genelinde kuvvetli yağışlar olacak.

Öğle saatlerinden sonra ise yağışlar karla karışık yağmur ve kara dönecek

ANKARA VE İSTANBUL’A KAR GELİYOR

Yeni haftada üç büyükşehirde de yağış bekleniyor. İstanbul’da en yüksek sıcaklık 4 derece olacak. Kentte Çarşamba ve Perşembe günü kar ve karla karışık yağmur yağacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.