enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5861
EURO
34,7910
ALTIN
2.509,72
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Meteoroloji ve Uzmanlar Uyardı: Beklenen Yağışlar Geliyor!

Meteoroloji ve Uzmanlar Uyardı: Beklenen Yağışlar Geliyor!
11 Ağustos 2022 11:06
A+
A-

Meteoroloji ve uzmanlardan yapılan uyarılara göre başta İstanbul olmak üzere Marmara, batı ve doğu Karadeniz, ile Akdeniz’in iç kesimlerinden yağışlar bekleniyor. Ayrıca yağışların bazı illerde kuvvetli ve yer yer de şiddetli olması beklenirken; İstanbul Anadolu Yakası’ndaki 5 ilçede de kuvvetli ve şiddetli yağış bekleniyor. Öte yandan İstanbul’da beklenen yağışla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir açıklama yaptı.

Hava durumuyla ilgili gelen son dakika haberlerine göre bugün (11 Ağustos) başta İstanbul olmak üzere birçok ilde yağışlar etkili olacak. Meteoroloji ve uzmanlardan gelen uyarılara göre Marmara’nın doğusu, batı ve doğu Karadeniz ile Akdeniz’in bazı bölümlerinde yağmur etkili olacak. Yağışların, İstanbul’da özellikle Anadolu Yakası’nda 5 ilçede kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklenirken, gece saatlerinde doğru ise etkisini kaybedeceği belirtildi. Ayrıca vatandaşlara da dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da AKOM’da yaptığı konuşmada, çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. İşte beklenen yağışlarla ilgili son gelişmeler…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi Çevreleri, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Balıkesir, Muğla, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevreleri ile Denizli’nin güney ve doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, İstanbul, Yalova, Bartın, Isparta ve Burdur çevreleri ile Muğla ve Antalya’nın iç kesimleri, Denizli’nin güney ve doğu ilçelerinde çevrelerinde kuvvetli, İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak, çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da etkili olması beklenen yağışlarla ilgili teyakkuzda olduklarını ifade etti. Yapılan ve yapılacak çalışmalara ilişkin AKOM’da konuşan İmamoğlu şunları söyledi:

“Kurumumuz bu hafta başından beri teyakkuzda. Açıkçası sabah saatlerinden itibaren kontrolü buradan yönetiyoruz. 4 bin 625 personelimiz sahada. Dünkü etkili yağışta kayda değer, vatandaşlarımızı mağdur edecek bir durum yaşanmadı. Bu sabah itibarıyla Boğaz hattında yoğun bir yağış bekleniyordu. Henüz öyle bir yağış gerçekleşmedi. Meteoroloji uzmanı arkadaşlarımızın bize verdiği bilgiye göre yağış İstanbul’un Anadolu kısmına kaymış durumda. Arkadaşlarımızın tamamı sahada. Farklı tedbirleri alarak bir hareketlilik yaşatıyoruz. Biz 2,5 yıla yakındır İstanbul’un alt yapı ile ilgili sorun kısmını çözmüşüz diyebiliriz.

“BİZE İHBAR EDİN”

Ancak anlık yağışlarda sıkıntı yaşanabiliyor. Dikkat edilmesi gereken durumu vatandaşlarımızla paylaşmak isteriz. İstanbul’da yağmur kanalları, mazgallar gibi altyapı ile ilgili kontrol hatlarımıza bazı vatandaşlarımızın atıklarını, araçlarını bu kanallara bıraktığını tespit edip cezalar yazıyoruz. Bu konuda yapılanları vatandaşlarımızın hassasiyetle bize ihbar etmesini istiyoruz. Bunların yapılmaması gerekiyor.”

ORHAN ŞEN’DEN İSTANBULLULARA UYARI

Beklenen yağışlara ilişkin uyarılarda bulunan Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’a dikkat çekti. CNN Türk’te açıklamalar yapan ve özellikle 5 ilçenin risk altında olduğunu ifade eden Şen, “Bugün Anadolu Yakası’nda çok kuvvetli yağış gözüküyor. Bu yağış su baskınlarına neden olabilir. Bu yağmur yarın 09.00-10.00 civarında başlar ve 14.00’e kadar aralıklarla şiddetli oldu. Şile, Beykoz, Kadıköy, Kartal, Maltepe risk halinde yarın. Şile-Ağva arasında dereler var. O derelerde taşmalar olabilir.” dedi

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.