enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4297
EURO
34,4575
ALTIN
2.489,12
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Meteorolojiden Birçok İl İçin Kuvvetli ve Yoğun Kar Yağışı Uyarısı!

Meteorolojiden Birçok İl İçin Kuvvetli ve Yoğun Kar Yağışı Uyarısı!
4 Şubat 2022 08:05
A+
A-

Son dakika hava durumu haberi: Meteorolojiden hava durumuna ilişkin son tahminler geldi. Yayınlanan rapora göre bugün Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı kesimlerinde yağış bekleniyor. Etkili olacak yağışların kıyı illerde ve Güneydoğu Anadolu’da sağanak; Doğu Karadeniz, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde ise kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı belirtildi. İşte yurtta beklenen hava durumu…

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün (4 Ocak Cuma) beklenen hava durumuna ilişkin rapor yayınlandı ve birçok il için kuvvetli sağanak, kuvvetli ve yoğun kar yağışı uyarısı geldi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı çok bulutlu; Marmara’nın doğusu, iç Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyılarda ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Şırnak’ın doğusu, Van’ın güneyi ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’de görülecek yağışların, Giresun’un doğusu ile Trabzon’un batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50kg/m2), Rize ve Artvin’in kuzeyinde çok kuvvetli (50-75 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların 800 m. üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar olarak başlaması zamanla havanın soğumasıyla 200 m üzeri yüksek kesimlerde de kar yağışının etkili olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, yükseklerde buzlanma ve don, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Hakkari, Şırnak’ın doğusu ve Van’ın güneyinde kuvvetli (10-20 cm), Hakkari’nin güney kesimlerinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.