enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5997
EURO
34,7830
ALTIN
2.495,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Motorin Fiyatına İndirim Geldi!

Motorin Fiyatına İndirim Geldi!
15 Mart 2022 08:11
A+
A-

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmeleri araştıran vatandaşları sevindiren haber geldi. Bu geceden geçerli olacak şekilde sadece motorin fiyatında 2,38 TL indirim yapıldı. Daha önce indirim ve zam kararlarını sosyal medya hesabından bildiren EPGİS bu kez açıklama yapmadı. İşte akaryakıt fiyatlarına ilişkin son dakika haberinin ayrıntıları…

Rusya-Ukrayna Savaşı ile zirve yapan petrol fiyatları benzin ve motorinde üst üste zam yapılmasına neden olmuştu. Gelen zamlarla son günlerin en çok konuşulan konuları arasında giren akaryakıt fiyatları için son dakika haberi geldi. Bazı akaryakıt firmalarının internet sitesindeki fiyatlara göre motorin fiyatları için 2,38 TL indirim yapıldı.

İndirimin en dikkat çeken tarafı ise sessiz bir şekilde yapılması oldu. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) fiyat değişimini kamuoyuna duyurmaması dikkat çekti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt fiyatlarında zam yapılacağı ve sonrasında zammın geri çekildiği haberleri üzerine EPGİS’i hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. EPGİS’in vatandaşları manipüle ederek akaryakıt istasyonlarına yönlendirdiğini söyleyen Yılmaz, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Yılmaz, akaryakıt zamlarının EPDK tarafından belirlenmediğini vurgulayarak, zamların ve indirimlerin uluslararası piyasalara göre her akşam 22.00’de belli olduğunu ifade etmişti.

Ankara’da ortalama 22.90 liradan satılan motorinin litre fiyatı İstanbul’da 22.82 liradan, İzmir’de ise 22.90 liradan satılıyor. 2.38 liralık indirimin ardından motorinin litre fiyatı Ankara ve İzmir’de 20.52 lira, İstanbul’da ise 20.44 lira oldu.

BENZİN VE MOTORİNE YENİ İNDİRİM

Motorin fiyatlarına 15 Mart’ta gelen 2 lira 38 kuruşluk indirimin ardından, benzin ve motorin fiyatlarında yeni bir indirim bekleniyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre; 16 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere benzinde 1 lira 76 kuruş, motorinde 93 kuruş indirim hesaplanıyor. Kesin rakamlar net olmamakla birlikte; indirim tutarlarının pompaya yansıması bekleniyor.

AKARYAKIT FİYATLARI İÇİN TOPLANIYORLAR

Öte yandan EPDK öncülüğünde yarın akaryakıt fiyatlarına ilişkin kritik bir toplantı yapılacak. Toplantıda akaryakıt bayilerinin, nakitle akaryakıt satışına daha ucuz tarife uygulanması, nakliye ücretlerinde düzenleme yapılması gibi bir dizi öneriyi gündeme taşıması bekleniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.