enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4917
EURO
34,7613
ALTIN
2.481,38
BIST
9.493,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Rubato’nun Solistine 5 Yıla Kadar Hapis İstemi

Rubato’nun Solistine 5 Yıla Kadar Hapis İstemi
6 Nisan 2022 15:09
A+
A-

Rubato grubunun solisti Özer Arkun’un kız arkadaşı B.Y’ye şiddet uygulayarak, basit cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada, mahkeme, Arkun’un iki suçtan beş yıla kadar hapsini istedi.

İstanbul Üsküdar’da 2020 yılında kız arkadaşı B.Y’ye karşı yedi suç işlediği iddiasıyla 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen Rubato grubunun solisti Özer Arkun’un davasında savcılık, mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, Arkun’un iki suçtan beş yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken, beş suçtan ayrı ayrı beraat etmesi talep edildi.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, tarafların uzlaşamadığına dair mahkemeye rapor geldiğini söyledi.

Savcı esas hakkındaki mütalaasında müşteki B.Y. ile sanık Arkun’un 4 Mayıs 2020 tarihinde tartıştıklarını belirtti.

Tarafların ilişkilerinde yaşadıkları gerginlik nedeniyle tartışıp sanık Arkun’un müşteki B.Y.’yi yaraladığının sabit olduğu kaydedilen mütalaada, olaydan sonraki gün müşteki B.Y.’nin hastanede sanık olmaksızın muayene gördüğü belirtildi.

Müştekinin cep telefonu ve bilgisayarının sanık tarafından zapt edildiği iddiasına ilişkin de HTS kayıtlarının incelemesinde olağanüstü bir kesintinin olmaması ve B.Y.’nin olaydan sonra hemen video çekebileceği gibi hususlar belirtildi.

Cinsel saldırı iddialarının sanık tarafından reddedilmesi ve tanık tarafından doğrulanmadığı da hatırlatılan mütalaada, incelenen mesajlarda sanığın müştekiyi tehdit ve şantaj anlamı barındıracak eyleminin tespit edilemediği belirtildi.

BEŞ SUÇTAN AYRI AYRI BERAATİ İSTENDİ

Mütalaada sanık Arkun’un ‘basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçlarından bir yıl üç aydan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Mütalaada sanık Arkun’un ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘tehdit’, ‘şantaj’, ‘nitelikli yağma’ ve ‘basit cinsel saldırı’ suçlarından ayrı ayrı beraati talep edildi.

İDDİANAME

Arkun ile B.Y.’nin 4 Mayıs 2020’de evlilik meselesi nedeniyle tartıştıkları, Arkun’un genç kadına sinkaflı küfürler ederek, yüzüne su dolu bardağı fırlattığı savunulan iddianamede, burnunun kanamasına neden olduğu, cep telefonu ve bilgisayarını kullanmasına engel olduğu, zorla öpmeye çalıştığı savunuluyor. İddianamede Arkun’un ‘nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘silahla kasten yaralama’, ‘tehdit’, ‘şantaj’, ‘hakaret’, ‘nitelikli yağma’ ve ‘basit cinsel saldırı’ suçlarından 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

DHA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.