enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Survivor Mert Öcal Ahıskalı Türkleri Atayurdu Kazakistan’da Ziyaret Etti

Survivor Mert Öcal Ahıskalı Türkleri Atayurdu Kazakistan’da Ziyaret Etti
19 Kasım 2021 07:45
A+
A-

Survivor’ın ünlü yarışmacısı, oyuncu Mert Öcal Atayurt Kazakistan’ı ziyaret etti.

Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB) Kazakistan temsilciliği Başkanı, “Çiçek Mangal” restoranlar zinciri sahibi Ahıskalı iş insanı Türk Nevruz Gunyaşev’in davetlisi olarak Kazakistan’a giden Mert Öcal ve Dönerci Serkan Usta markası ile tanınan Serkan Mutlu, “Ahıskalı Türkler Sürgünün” 77 yıl dönümü Anma programına katıldılar.

Dünya Ahıskalı Türkler Derneği Birliği (DATÜB) Kazakistan Temsilciliği Başkanı Novruz Gunyashev tarafından düzenlenen davet, Serkan Mutlu’nun lezzet danışmanlığını ve kuruculuğunu yaptığı Almatı Çiçek Mangal’da yapıldı.

Geceye ev sahipliği yapan Çiçek Mangal, Kazakistan’ın ünlü iş adamları, Ahıskalı Türkler Derneği’nin Yönetim Kurulu, Türkiye’den Mert Öcal ve Dönerci Serkan Usta markasının kurucusu Serkan Mutlu katıldı.

Survivor’un ünlü yarışmacısı Mert Öcal ilk defa geldiği Kazakistan’da Ahıskalı Türklerin tarihçesi ve dünya üzerinde Ahıskalı Türklerin nüfusu hakkında bilgi aldı.

Mert Öcal tekrar Kazakistan’da Ahıskalı Türkleri ziyaret edeceğini, onların vatan hasretini ve sürgünün acısını gelecek nesil Ahıskalı Türklere miras bırakmadan, ana vatanlarına dönmeleri için, Dünya Ahıskalı Türkler Derneği Birliği Kazakistan (DATÜB) Kazakistan Temsilciliği Başkanı Novruz Gunyashev ile birlikte “Ahıskalı Türkler’i Yaşatma” adına bir sosyal proje başlatacaklarını belirtti.

Bu sene Ahıskalı Türkler’in anayurdundan sürgün oluşunun 77. yıldönümü. Gürcistan toprakları üzerinde bulunan Ahıska’dan sürgün olan birçok Ahıskalı Türk ne yazık ki; anayurdundan ayrı yaşıyor.

Ahıskalı Türkler’in dünya üzerinde en çok yaşadıkları ülkeler arasında Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Rusya, Özbekistan, Kırgızistan, Ukrayna ve ABD geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.