enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Uzun Süredir Olmamıştı… Altın Fiyatları Tırmanışa Geçti!

Uzun Süredir Olmamıştı… Altın Fiyatları Tırmanışa Geçti!
9 Kasım 2022 12:02
A+
A-

Altın fiyatlarından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor, yatırımcılar canlı alış – satış rakamlarını takip ediyor. Ons altın ve dolar kurundaki hareketliliğe paralel olarak şekil alan gram altın fiyatları dün akşam beklenmedik bir şekilde yüzde 3’lük bir yükseliş yaşayarak 1026 liranın üzerine fırladı. Ons altın fiyatları ise 1 ayın en yüksek seviyesini test etti.

Altın fiyatları 9 Kasım Çarşamba gün anlık ve güncel rakamlar ile en çok merak edilen konular arasında yer alırken, bu sabah ekranlarda görülen alış-satış rakamları herkesi şaşırttı. ABD seçimleri ve yarın açıklanacak ABD enflasyonu ile altın fiyatları sıçradı. Altının gram fiyatı 1000 liranın üzerine yükselirken ons altın ise 1700 doları aştı. Peki, bugün ons, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte son dakika haberinin detayları…

ABD ENFLASYON VERİSİ BEKLENİYOR

Piyasalarda gözler ABD’de sayımı devam eden Kongre ara seçiminde. Analistler, erken gelen sonuçların net bir tablo ortaya koyamayabileceğini, Kongre’de çoğunluğu kimin elde ettiğini saptamanın günler sürebileceğini vurgulayarak, belirsizlikler nedeniyle piyasalarda “bekle-gör” tutumunun öne çıktığını söyledi.

Ancak piyasada asıl yönü belirleyecek gelişme yarın açıklanacak Ekim ayı enflasyon verisi olacak. Enflasyon verisi Fed’in faiz artırımlarında önümüzdeki dönemde izleyeceği patika için güçlü bir işaret verecek. Analistler, ABD’de Ekim ayı TÜFE rakamının beklenenden daha yüksek yükselmesi halinde altın fiyatının 1690 dolar/ons seviyesinin altına geleceğini, düşük bir enflasyon rakamının ise altın fiyatını 1725 dolar/ons seviyesinin üzerine taşıyacağını öngörüyorlar.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, ABD dolarındaki zayıflık ve ABD Hazine kâğıdı getirilerinde düşüşün etkisiyle dün 1 ayın en yüksek seviyesini test etti. Bu sabah ise ABD dolarının bir miktar toparlanması altına hafif satış getirdi. Dün 1700 dolar/ons direncini kıran 1716,93 dolar/ons seviyesine kadar yükselen spot altın şu sıralarda 1707,90 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Dün 990 lira seviyesinden güne başlayan altının gram fiyatı dün gece 1026 lira seviyesine kadar yükseldi. Gram altın bu sabah ise 1023 liradan el değiştiriyor. Çeyrek altın ise şu sıralarda 1.685 liradan satışa sunuluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.