enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

WHATSAPP’TAKİ YENİ DOLANDIRICILIK ‘ANNE VE BABALARI’ HEDEFE ALIYOR

WHATSAPP’TAKİ YENİ DOLANDIRICILIK ‘ANNE VE BABALARI’ HEDEFE ALIYOR
11 Ekim 2021 17:39
A+
A-

WhatsApp yoluyla pek çok dolandırıcılık gerçekleştiriliyor. Bunlardan biri ise direkt anne ve babaları hedefe alıyor. Anne ve babalara çocuklarının ağzından gibi yazılan mesajlar ile yüklü miktarda para toplayan bu kişilerin oyunu dünya basınında da geniş yer buldu.

Türkiye ve dünya çapında büyük kullanıcı kitlesine seslenen WhatsApp, yeni bir dolandırıcılık hikayesiyle tekrar gündeme geldi. Çocuklarının ağzından ailelere atılan mesajlarda çok zor durumda olduğunu ve anne ya da babadan para göndermesini isteyen dolandırıcılar bu şekilde yüklü miktarda para kazandı.

‘HEY ANNE BENİM’

The Sun’da yer alan habere göre; WhatsApp’tan atılan ‘hey anne benim’ diye başlayan mesajda kızından mesaj geldiğini zanneden anneden para isteniyor. Numarasını değiştirdiği için farklı bir numaradan yazdığını söyleyen kişi, kızın annesinden yüklü miktarda para istiyor. Kadın bir yanlışlık olduğunu anladığı için kızını eski numarasından arıyor ve dolandırılmaktan son anda kurtuluyor.

Bunun gibi başka vakaların yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, İskoçya’da bir babanın da benzer bir olay yaşadığına vurgu yapıyor. İskoçya’da yaşanan diğer olayda ise bir baba kızının yardım çağrısına 2 bin sterlin göndererek karşılık veriyor.

Banka söz konusu yüklü para transferini şüpheli gördüğü için bu işlemi blokluyor ve adam kızına ulaştığında aslında dolandırıldığını anlıyor. Bankanın para transferini engellemesi ise dolandırıcılığın gerçekleşmesini önlüyor.

Öte yandan WhatsApp üzerinden bir diğer dolandırıcılık ise WhatsApp giriş kodunun istenmesi oluyor. Hatta hacklenen numaralarda, ‘’Sana yanlışlıkla WhatsApp giriş kodumu gönderdim, onu bana geri gönderir misin?’’ gibi mesajlar atılıyor. Bunlara kesinlikle geri dönüş yapılmaması gerekiyor. Bu mesajlara cevap vermek yerine bu mesajın geldiği kişiye bir şekilde ulaşarak hesabının başkaları tarafından ele geçirildiğini bildirmeniz de faydalı olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.