enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5952
EURO
34,7918
ALTIN
2.497,68
BIST
9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Will Smith: “Evim ve Kariyerim Uçup Gitti”

Will Smith: “Evim ve Kariyerim Uçup Gitti”
24 Mayıs 2022 17:10
A+
A-

Bu yıl 94’üncü kez düzenlenen Oscar ödül törenine; Will Smith’in eşi Jada’nın saçlarıyla ilgili espri yapan Chris Rock’a attığı tokat damga vurmuştu. Aktörün, aylardır konuşulan skandal yaşanmadan önce David Letterman’ın programında uyuşturucu madde etkisindeyken gördüğü bir halüsinasyonu anlatması gündem oldu.

2022 Oscar Ödülleri, 28 Mart gecesi sahiplerini bulmuştu. Los Angeles’taki Dolby Theatre’da düzenlenen geceye ödül alanlardan çok, Will Smith’in sahneye çıkarak komedyen Chris Rock’a tokat atması damga vurmuştu.

“KARIMIN ADINI AĞZINA ALMA!”

Komedyen Chris Rock’a, eşi Jada Pinkett Smith’in ‘alopesi’ hastalığı nedeniyle kazıttığı saçlarıyla ilgili espriler yapması üzerine sahneye çıkarak tokat atan Will Smith, yerine dönünce de sahneye doğru; “Karımın adını ağzına alma” diye bağırmış ve Rock’un açıklama yapma girişimini engelleyerek aynı ifadeleri daha sert bir şekilde tekrarlamıştı.

53 yaşındaki oyuncu, ödülünü almak için sahneye çıktığında gözyaşlarıyla özür dilemiş ve, “Akademi’den özür dilemek istiyorum, aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu güzel bir an” demişti. Smith’in tokat attığı Chris Rock’tan özür dilememesi ise dikkat çekmişti.

“SINIRI AŞTIM VE HATALIYDIM”

Tüm bu yaşananların ardından sessizliğini bozan Smith, sosyal medya hesabından özür mesajı paylaşmış ve “Şiddet her türü zehirli ve yıkıcı. Benim dün geceki hareketlerim kabul edilemez ve affedilemez. Espriler işin bir parçası fakat Jada’nın sağlık durumuyla ilgili bir espri bana çok fazla geldi ve duygusal davrandım. Kamuoyunun önünde senden özür dilemek istiyorum Chris. Sınırı aştım ve hatalıydım. Çok utandım ve hareketlerim olmak istediğim adamı göstermiyor. Dünyada şiddete yer olmamalı” ifadelerini kullanmıştı.

ATTIĞI TOKAT HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Will Smith, tokat skandalı sebebiyle kariyeri açısından sıkıntıya girmişti. King Richard’daki rolüyle ilk Oscar’ını kazanan yıldız oyuncu, yeni projelerden çıkarılmıştı. Smith; dijital projesi ‘Fast and Loose’, ünlü ‘Bad Boys’ serisinin dördüncü halkası ve Smith’in kariyerine altın harflerle yazılan ‘I am Legend’in devam filmine veda etmek zorunda kalmıştı.

Ayrıca ünlü ismin geçen yıl yayınladığı otobiyografi kitabının film haklarını satın almak için teklif veren iki dev şirket açık artırmadan geri çekilmişti.

Will Smith, Entertainment Tonight’ın haberine göre; Oscar Ödül Töreni’nde şiddet eğilimiyle dünya basınına damga vurduktan sonra terapiye başlamıştı.

10 YIL BOYUNCA MEN EDİLDİ

Törene damga vuran olaydan sonra düşük bir profil gösteren Will Smith, 10 yıl boyunca Oscar galalarından ve diğer Akademi etkinliklerinden de men edilmişti.

SKANDAL OLAYDAN ÖNCE KAYDEDİLDİ

Tüm bunların ardından Will Smith’in; Oscar Ödülleri’nde yaşanan skandaldan önce katıldığı, David Letterman’ın dijital bir platformda yayınlanan ‘My Next Guest Needs No Introduction’ adlı programındaki bir konuşması ortaya çıktı.

53 yaşındaki aktör, programda ayahuasca ekisindeyken kariyerini ve servetini kaybettiği bir halüsinasyon gördüğünü açıkladı.

Smith, konu hakkındaki konuşmasına psikedelik bir deneyime neden olan bitkilerden elde edilen ve Güney Amerika menşeli bir içecek olan ayahuascayı almaktan ‘korktuğunu’ kabul ederek başladı.

“EN KORKUNÇ PSİKOLOJİK DENEYİM”

Oyuncu, içeceği araştırdığını söyledikten sonra, “Bunun denemek istediğim bir şey olduğuna karar verdim” dedi. Smith, içeceğin ilk 45 dakika boyunca bir etkisi olmadığını, ancak sonrasında hayal görmeye başladığını anlattı.

Ardından kariyerini kaybettiği halüsinasyonundan bahseden Will Smith, bunu hayatının en korkunç psikolojik deneyimi olarak nitelendirdi.

“EVİM VE KARİYERİM UÇUP GİTTİ”

Aktör, gördüklerini şu şekilde anlattı:

“Birdenbire, tüm paramın uçup gittiğini gördüm. Ardından evim ve kariyerim uçup gitti. Kaybolan paramı ve kariyerimi yakalamak için uğraştığımı gördüm, bütün hayatım mahvoluyordu.”

Will Smith, sonrasında ayahuasca kullanımında yaygın bir semptom olan kusma ihtiyacını hissettiğini belirtti.

21 yaşındaki kızı Willow Smith’in, uzaktan, “Baba, yardım et bana! Baba! Nasıl olur da bana yardım etmezsin?” diye seslendiğini duyduktan sonra bu halüsinasyon, Smith için daha da rahatsız edici hale geldi.

Ünlü isim, ayahuasca deneyiminde kendisine eşlik eden şamanın sırtını sıvazlayarak rahatlamasını söylemeden önce, “Anlamıyorum!” diye bağırdığını anlattı.

“HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİM”

Smith, “Ama sonra yavaş yavaş paramı umursamayı bıraktım, sadece Willow’a gitmek istedim,” diye konuştu ve ekledi:

“Evimi ve kariyerimi umursamayı bıraktım.”

Oyuncu, “Zihnimde cehennemi yaşamama rağmen tamamen sakindim. Halüsinasyonun etkisinden çıktığımda, hayatımda olan her şeyin üstesinden gelebileceğimi fark ettim. Kaybettiğim her insanla, hayatımda ters giden her şeyle ve evliliğimde olup biten şeylerle başa çıkabilirim. Hayatının bana sunduğu her şeyin üstesinden gelebilirim” ifadelerini kullandı.

Klip, Smith’in halüsinasyonunu gördüğü şeylerin gerçekleşmeyeceğine dair kendine güvence vermeye çalışmasıyla sona erdi.

“BU BİR UYARIYDI”

Sosyal medya kullanıcıları, gündem olan röportajla ilgili, “Bunları anlatması ve sonrasında Oscar’da tam da anlattığı korkusu tarafından ele geçirilmesi çılgınca, “Umarım Will iyidir”, “Belki de tokat planlanmıştı. Bu kadar tesadüf fazla” ve “Bu bir halüsinasyon değildi, bir uyarıydı” gibi yorumlar yaptı.

Bu yıl 94’üncü kez düzenlenen Oscar ödül törenine; Will Smith’in eşi Jada’nın saçlarıyla ilgili espri yapan Chris Rock’a attığı tokat damga vurmuştu. Aktörün, aylardır konuşulan skandal yaşanmadan önce David Letterman’ın programında uyuşturucu madde etkisindeyken gördüğü bir halüsinasyonu anlatması gündem oldu.

2022 Oscar Ödülleri, 28 Mart gecesi sahiplerini bulmuştu. Los Angeles’taki Dolby Theatre’da düzenlenen geceye ödül alanlardan çok, Will Smith’in sahneye çıkarak komedyen Chris Rock’a tokat atması damga vurmuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.