enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5909
EURO
34,8629
ALTIN
2.504,91
BIST
9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Yasak Kararları Peş Peşe Geliyor!

Yasak Kararları Peş Peşe Geliyor!
20 Aralık 2021 15:08
A+
A-

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında son olarak ortaya çıkan Omicron varyantı, Avrupa’da hızla yayılmaya devam ederken ülkeler birer birer karantina günlerine geri dönmeye başladı.

HOLLANDA’DA NOEL KORKUSU

Koronavirüsün onlarca farklı mutasyonunu barındıran Omicron varyantı 90’ın üzerinde ülkeye yayıldı. Omicron’un ortaya çıkması sonrası Avrupa ülkelerinde de vaka patlaması görülüyor. Noel tatilinde durumun daha kötüye gitmesinden endişe ediliyor.

Avusturya’nın ardından Hollanda Hükümeti de karantinayı sıkılaştırdı ve zorunlu olmayan tüm işletmelerin 14 Ocak’a kadar kapatılmasına karar verdi.

İNGİLTERE’YE SEYAHAT YASAĞI

Hollanda’da Noel ve yılbaşında 13 yaş üstü en fazla 4 misafirin, bu tarihler dışında ise en fazla 2 misafirin evlere alınmasına izin verilecek. Fransa’nın ardından Almanya da Omicron varyantının hızla yayıldığı İngiltere’ye seyahat yasağı getirdi.

Karara göre sadece Almanya vatandaşları ve Almanya’da yerleşik kişiler ülkeye giriş yapabilecek. Ayrıca negatif test sonucu göstermeleri ve iki hafta karantinada kalmaları gerekecek.

İSRAİL 10 ÜLKEYE KAPILARI KAPATTI

İsrail Sağlık Bakanlığı, içinde Türkiye’nin de bulunduğu 10 ülkeyi ‘kırmızı liste’ye aldığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında; Omicron varyantının yayılmasını önlemek için Türkiye, İngiltere, İtalya, Belçika, Almanya, Macaristan, Fas, Portekiz, Kanada ve İsviçre’den seyahat edenlerin çarşamba gününden itibaren ülkeye kabul edilmeyeceği belirtildi. Yasaklı ülkelerden dönen İsraillilerin de 7 karantinada tutulacağı vurgulandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.