enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4274
EURO
34,4660
ALTIN
2.487,54
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

11 Günlük Kapanma Bugün Başlıyor!

11 Günlük Kapanma Bugün Başlıyor!
28 Ekim 2021 16:04
A+
A-

Rusya, artan koronavirüs vakalarını önlemek için 28 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında kısmı olarak kapanacak. Gelen bilgilere göre hükümet, vatandaşların evde kalmasını değil, yurt içi ve yurt dışını kapsayan çeşitli seyahat planları yapmasını önerdi.

Son günlerde rekor sayıda kaydedilen koronavirüs vaka ve vefat sayısından sonra, Rusya hükümeti salgını hızını azaltabilmek için kısmi kapanmaya karar verdi. Bugün başlayacak olan 11 günlük kısmi kapanma 7 Kasım’a kadar devam edecek. Kısmi kapanmada yiyecek satan marketler, eczaneler ve temel ihtiyaçları sağlayan mekanlar hizmet vermeye devam ederken; okullar, spor ve eğlence merkezleri ve restoranlar 7 Kasım’a kadar kapalı olacak.

Öte yandan bu sabah Rusya sokaklarında sakinlik yaşanırken, metro istasyonunun oldukça kalabalık olduğu ve pek çok kişinin de maske takmadığı öğrenildi.

“EVDE KALMAYIN, TATİL YAPIN”

Rusya hükümeti, 11 günlük kısmi kapanmada vatandaşlara evde kalmalarını değil, yurt içi ve yurt dışı kapsayan çeşitli seyahat planları yapmalarını öneriyor. Rusya’nın Karadeniz kıyısında yer alan gözde tatil şehri Soçi ise turist akınına karşı uyarılarda bulunuyor. Rus turistlerin en sık tercih ettiği Mısır ve Türkiye destinasyonlarındaki uçuşlara ise yoğun ilgi gösteriliyor.

Rusya’da koronavirüs salgınında son 24 saatte 40 bin 96 yeni vaka tespit edilirken, bin 159 kişi hayatını kaybetmiş, böylece ülkede salgının başlangıcından bu yana günlük en yüksek vaka ve ölüm sayısı kaydedilmiş oldu.

Rus basınında yer alan bilgilere göre, Rusya’da nüfusun sadece yüzde 32’si aşılarını tamamlamış durumda.

(İHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.