enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,0621
ALTIN
2.278,19
BIST
8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Akaryakıt Fiyatlarıyla İlgili EPGİS’ten Açıklama!

Akaryakıt Fiyatlarıyla İlgili EPGİS’ten Açıklama!
13 Haziran 2022 13:51
A+
A-

Akaryakıt fiyatları için son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak motorin litre fiyatı için 2,60 liralık zam geleceği iddia edilmişti. Ancak konuya ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Daha önce fiyat takibi duyurmama kararı alan EPGİS, böyle bir zam olmayacağına ilişkin sosyal medya hesabından bir bilgilendirme yaptı. İşte zamlı güncel akaryakıt fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmeleri…

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmeleri merak edilirken motorin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 2,60 lira zam yapılacağı iddia edilmişti. EPGİS’ten konuya ilişkin flaş bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından motorin zammına ilişkin bir bilgilendirme yazısı yayımlayan kurum, “Zorunlu Bilgilendirme. Sosyal medyada ve bazı basın organlarında bugün motorine 2,60 TL/LT zam geleceği bilgisi yayılmaktadır. Bugün için herhangi bir ürüne zam beklentisi yoktur. Yarın için ise bugün piyasalarda oluşacak değerler belirleyici olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, “Bugün için anılan bilgilere itibar edilmemesini ve ilgili kurumdan bu yönde yayın yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmasını bekliyoruz” denildi.

28 LİRAYI DA GEÇTİ

27 Mayıs tarihinde benzine 1 lira 45 kuruş, motorine 1 lira 38 kuruş zam gelmişti. 28 Mayıs tarihinde benzinin litresi 70 kuruş, motorinin litresi 97 kuruş artarken, 2 Haziran tarihinde benzin 1 lira 22 kuruş, motorin 1 lira 49 kuruş zamlanmıştı. 8 Haziran tarihinde ise motorinin fiyatı 1 lira 95 kuruş artmıştı.

Yapılan son fiyat artışı sonrasında bir yılda motorine gelen zam oranı yüzde 300’e dayandı.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK’nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

13 HAZİRAN PAZARTESİ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL
Benzin: 28,45 TL
LPG: 12,41 TL
Motorin: 27,85 TL

ANKARA
Benzin: 28,58 TL
LPG: 12,31 TL
Motorin: 27,97 TL

İZMİR
Benzin: 28,57 TL
LPG: 12,04 TL
Motorin: 27,98 TL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.