enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5825
EURO
34,7736
ALTIN
2.509,60
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Anıl Tetik’ten Osman Erbaş paylaşımı

Anıl Tetik’ten Osman Erbaş paylaşımı
5 Mart 2021 10:19
A+
A-

Oyuncu Anıl Tetik, Bitlis’te düşen helikopterde şehit olan Korgeneral Osman Erbaş ile fotoğraflarını paylaşıp üzüntüsünü dile getirdi. Tetik, “Canım komutanım Allah senin ve tüm şehitlerimizin mekanını Cennet eylesin. Çok üzgünüm. Çok ama çok iyi bir insandın” ifadelerini kullandı

Türkiye, dün akşam Bitlis’ten gelen acı haberle yasa boğuldu. Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalandıktan sonra kaza kırıma uğradığı tespit edilen helikopterde 11 asker şehit oldu. Şehitlerden birinin ise 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi.

Ünlü oyuncu Anıl Tetik de acı haberler sonrasında büyük üzüntü yaşadı. Tetik, şehit komutan Osman Erbaş ile birlikte olduğu fotoğrafları yayınladı. 
Oyuncu, paylaştığı karelere, “Canım komutanım Allah senin ve tüm şehitlerimizin mekanını Cennet eylesin. Çok üzgünüm. Çok ama çok iyi bir insandın” notunu düştü.

ŞEHİT KOMUTAN OSMAN ERBAŞ HAKKINDA

8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleye ve insansız hava araçlarının (İHA) geliştirilmesine destek verdi. Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 1962’de doğan Erbaş, 1983’te Kara Harp Okulundan mezun oldu. Erbaş, 1997’de Kara Harp Akademisinden, 2000’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun oldu. 2008’de tuğgeneralliğe terfi eden Erbaş, 2008-2010 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Daire Başkanlığı, 2010-2012’de 1’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerini yaptı.

İHA’LARIN GELİŞTİRİLMESİNE DESTEK VERDİ

Erbaş, yerli ve milli silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve İHA’ların geliştirilmesine büyük destek verdi. Erbaş, 2010’da 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı olarak görev yaparken terör operasyonlarında İHA’ları kullanacak personele kapsamlı eğitimler verilmesini sağladı.

Erbaş, 2012’de tümgeneralliğe terfi etti, 2012-2015’te Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı, 2015-2016 yıllarında 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı görevlerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.