enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5861
EURO
34,7910
ALTIN
2.509,72
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Artan Kiralarla İlgili Son Dakika Gelişmesi!

Artan Kiralarla İlgili Son Dakika Gelişmesi!
25 Mayıs 2022 16:37
A+
A-

Artan kiralarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan son dakika açıklaması geldi. Bakan Kurum, ‘Ev sahibi de kiracı da mağdur olmayacak. Çalışmamız var, Cumhurbaşkanımız açıklayacak’ dedi. Ayrıca yeni düzenlemenin 10 gün içerisinde tamamlanacağını bildirdi.

Artan kira fiyatlarıyla ilgili harekete geçildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, fahiş kira fiyatlarıyla ilgili bir çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Ev sahibi de kiracı da mağdur olmayacak” ifadelerini kullandı. Kurum, kira fiyat artışlarıyla ilgili düzenlemenin de 10 gün içinde tamamlanacağını açıkladı.

“DÜZENLEME 10 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK”

Kira fiyat artışlarıyla ilgili düzenlemenin 10 gün içinde tamamlanıp hayata geçirileceğini söyleyen Bakan Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanı yakın zamanda bu düzenlemeyi açıklayacaktır” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ”

TRT Haber’de yer alan habere göre Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

“Adalet Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine ve Ticaret bakanlıklarıyla ortak bir çalışma yürütüyoruz vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Gerek kira artışlarının takibi gerek oranları noktasındaki düzenlemeler için bu çalışmayı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı yakın zamanda bu düzenlemeyi açıklayacaktır.”

YÜKSEK ARTIŞA HOLLANDA MODELİ

Kira zamlarının ardından tavan fiyat uygulaması gündeme gelmişti. İstanbul gibi fahiş kira artışlarını yapıldığı iller için kiralara sınırlama getirilmesi gündemde.

Kirada fahiş fiyatların önüne geçilebilmesi için Hollanda modelinin gündemde olduğu belirtiliyor.

Konut sıkıntısı nedeniyle hızla artan ev kiralarına müdahale eden Hollanda hükümeti, puanlama sistemiyle birlikte tavan fiyat uygulamasını geliştirmişti.

Uygulama ile evin bulunduğu yer, büyüklüğü, oda sayısı gibi kriterlergöz önüne alınarak bir tavan fiyat belirleniyor. Evler için bu fiyatın üzerinde kira istenmiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.