enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Avrupa, Beşiktaş Taraftarının Sahaya ‘Peluş Oyuncak’ Atmasını Konuşuyor

Avrupa, Beşiktaş Taraftarının Sahaya ‘Peluş Oyuncak’ Atmasını Konuşuyor
27 Şubat 2023 09:49
A+
A-

Beşiktaş – Antalyaspor karşılaşmasında dakikalar 04:17’yi gösterdiğinde siyah-beyazlı taraftarlar depremden etkilenen çocuklara göndermek için sahaya ‘peluş oyuncaklar’ attı. Beşiktaş taraftarının bu hareketi Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı.

Taksim’deki terör saldırısı nedeniyle ertelenen ve 26 Şubat Pazar günü oynanan Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşmasında dakikalar 04:17’yi gösterdiği siyah-beyazlı tribünler depremden etkilenen çocuklar için sahaya ‘peluş oyuncaklar’ attı. Beşiktaş Kulübü’nün peluş oyuncak ve diğer malzemeleri depremzedelere göndereceği öğrenildi.

Oldukça duygusal anların yaşandığı görüntüler Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı.

“Beşiktaş ile Antalyaspor’un 0-0’lık berabere biten maçında kötü bir futbol vardı ama mesele futbol değildi. 6 Şubat’ta Türkiye’yi vuran korkunç depremlerden sonra asıl mesele başka yerdeydi. 19 gün sonra Beşiktaş taraftarları bu felaketlerin kurbanlarını anmaya karar verdi. Deprem mağduru çocuklara destek olmak için sahaya yumuşak oyuncaklar attılar. 6 Şubat’taki deprem sabah 4:17’de başladığından, 4 dakika 17 saniyelik oyunun ardından bunu yapmayı seçtiler.”

“Türkiye’yi vuran depremde binlerce kişi hayatını kaybetti. Süper Lig’de Pazar günü Antalyaspor ile oynanan karşılaşmada Beşiktaş taraftarları tribünlerden gelen hediyeleri sahaya yağdırırken, spor bir kez daha etkilenenleri rahatlatmak için üzerine düşeni yaptı. Beşiktaş taraftarları, bölgedeki ilk depremin meydana geldiği 6 Şubat’ta Antalyaspor ile oynanan maçta saat 4:17’yi gösterince oyuncaklarını fırlattı.”

“Beşiktaş taraftarları bir dayanışma göstergesi olarak ilk depremin olduğu saat olan 4:17’de oyunu yarıda kesti ve taraftarların büyük bir kısmı sahaya oyuncaklar attı. Benzer bir bağışı on iki yıl önce 2011’de Türkiye’nin doğusunda meydana gelen 2011 Van depreminde mağdur olan çocuklara destek olmak için yapan Beşiktaş taraftarları bunu ilk kez yapmıyor.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.